Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag, der gårsdagens kraftige børsfall i USA setter stemningen. 

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 2,2 prosent, eller innenfor intervallet [-2,4, -2,1] prosent. «De toneangivende indeksene i Asia endte ned mellom fire og fem prosent i natt etter tilsvarende utvikling på de amerikanske børsene i går kveld. I dag, som i går, frykter investorene høyere renter og lavere global vekst blant annet på grunn av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina. Hvorvidt USA og Kina finner en løsning på situasjonen gjenstår å se. Når det er sagt, slik vi ser det, vil det være ren og skjær idioti om landene ikke kommer til enighet, da dagens situasjon, om den skulle vare ved, vil være svært ødeleggende for begge parter. Med andre ord, sannsynligheten er større for at dette løser seg - enn det motsatte. Oljeprisen er for øvrig ned 2,3 dollar fra gårsdagens nivåer», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 914,20 onsdag, etter en nedgang på 1,05 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 6.038 millioner kroner.Wall Street tok med seg internasjonale børser etter å ha åpnet markant ned , og ifølge amerikanske medier er investorene bekymret for rentene.Hele børskommentaren her OljeprisenRentefrykten har grepet Wall Street, og børsfallet smitter over på oljemarkedet. Torsdag morgen er Brent-oljen er ned 1,56 prosent til 81,79 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,48 prosent til 72,09 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 84,09 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.- Så lenge vi fortsetter å se bredt basert svakhet i aksjemarkedet, vil det begynne å smitte over på andre områder også, og særlig energi ettersom alt handler om økonomiske forventninger, sier teknisk analytiker Brian LaRose hos United-ICAP til Reuters.USAPilen pekte dramatisk ned for markedene i USA onsdag. Investorene virker å ha det travelt med å selge unna og flere gigantselskaper falt oppsiktsvekkende mye. Utviklingen skjer etter at årets utgave av Financial Stability Report fra IMF (Det internasjonale pengefondet) advarer om «farlige understrømmer» som utgjør en økende trussel mot verdensøkonomien.VIX-indeksen gjorde et dramatisk hopp og steg 43,95 prosent til 22,96.Dow Jones falt markant og endte dagen på 25.598,74 poeng, ned 3,15 prosent. S&P 500 endte dagen på 2.785,68 poeng, ned 3,29 prosent. Nasdaq falt 4,08 prosent til 7.422,05 poeng.Hele USA-kommentaren her AsiaI kjølvannet av gårsdagens kraftige børsfall i USA , raser de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan faller Nikkei hele 4,22 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 3,68 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes kraftige 4,34 prosent, og CSI 300 er ned 4,00 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 3,76 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 4,17 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia svekkes 2,53 prosent, og Straits Times i Singapore faller 2,64 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

  • Tryg Forsikring
Makro
  • Frankrike: KPI, september, kl. 08.45
  • Sverige: KPI, september, kl. 09.30
  • USA: KPI, september, kl. 14.30
  • USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14.30
Annet
  • SSB: Dokumentasjonsnotat: Husholdningenes netthandel, kl. 08.00
  • SSB: Godstransport med utenlandske lastebiler, 2017, kl. 08.00
  • SSB: Prisindeks for engroshandel, 3. kvartal 2018, kl. 08.00
  • SSB: Fylkesfordelt nasjonalregnskap, 2016-2017, kl. 08.00
  • USA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30
Kilder: TDN Direkt, SSB, Oslo Børs

dette vil påvirke oslo børs
oslo børs
roger berntsen
oljepris
usa
wall street
asia-børsene