Disse aksjene sendte børsen opp

Flere profilerte aksjer bidro til børsoppgangen tirsdag.

Oslo Børs svingte mellom pluss og minus tirsdag, men fasiten ved slutt viser at hovedindeksen endte opp 0,4 prosent til 923,91.Nyheter fra selskaper som DNO og Lerøy Seafood satte preg på markedet.OljeprisenPrisen på Brent-olje er opp 0,2 prosent til 84,06 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen er uendret på 74,30 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 83,72 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen er dermed tilbake over 84 dollar fatet. Oppgangen kom ifølge TDN Direkt etter at data og industrikilder bekreftet at kjøpere begynner å finne andre alternativer til iransk olje.Indekstunge Equinor bidro til oppturen på børsen. Aksjen endte opp 2,5 prosent til 231,30 kroner.Hydro gjenopptar produksjon Norsk Hydro starter i løpet av to uker opp igjen produksjonen ved aluminiumsraffineriet Alunorte i Brasil, etter at de nå har fått godkjennelse fra miljømyndighetene i Pará, SEMAS, til å gjenoppta produksjonen på 50 prosent kapasitet under tilsyn.Det kommer etter at selskapet i helgen fikk en godkjennelse fra de føderale miljømyndighetene IBAMA til å benytte den nye og moderne pressfilter- teknologien for å prosessere bauksittrester.Aksjen steg fra start, men endte til slutt ned 1,8 prosent til 44,70 kroner.Mer olje for DNO DNO meldte tirsdag morgen at oljeproduksjonen ved Peshkabir-feltet i irakiske Kurdistan har steget til 50.000 fat per dag.Dermed har produksjonen ifølge selskapet møtt målet for 2018 noen måneder før tiden og under budsjett.DNO-aksjen klatret 3,7 prosent til 16,70 kroner.Analytiker Henrik Prøsch Selnes i Fearnley Securities tror ikke kursfesten er over.Fearnley Securities opererer med et kursmål på 22 kroner. Ifølge analytikeren reflekterer kursmålet de underliggende verdiene i selskapet, og støttes av den sterke kontantstrømmen.Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i SpareBank 1 Markets er også fornøyd med dagens nyheter fra DNO. Tirsdag morgen sendte han ut en kjøpsanbefaling, hvor han opererte med et kursmål på 21 kroner.DNB-strateg Paul Harper forteller Hegnar.no at meglerhuset opererer med et kursmål på 19,60 kroner.Solstad rett opp Både Fearnley Securities og Kepler Cheuvreux var ute med oppdateringer på sektoren for offshore serviceskip tirsdag.Begge meglerhusene mener det nå er duket for en innhenting i sektoren.Da det fortsatt er tidlig i innhentingsfasen foretrekker meglerhusene selskaper med lav giring.Solstad Offshore hadde ved utgangen av andre kvartal en netto rentebærende gjeld på 27,5 milliarder kroner, mens den bokførte egenkapitalen var 3,8 milliarder kroner. Ifølge selskapet tilsvarer det en bokverdi på 12,9 kroner pr. aksje.Ordrereserven var på 9,1 milliarder kroner.Tirsdag steg Solstad Offshore-aksjen 20 prosent til 5,57 kroner.Les også: Mot slutten på Røkke og Fredriksens milliardmareritt?Seadrill-rally John Fredriksens Seadrill var opp 3,6 prosent til 216 kroner. Nylig gikk ABG Sundal Collier ut med en analyse med tittelen «Time to go all in», hvor det ble uttrykt begeistring for en rekke oljeserviceselskaper, deriblant Seadrill.Lerøy Seafood Lerøy Seafood meldte om et slaktevolum på 37.226 tonn i 3. kvartal 2018, mot et slaktevolum på 46.024 tonn i tilsvarende periode året før.Lerøy Aurora hadde et slaktevolum på 6.576 tonn, mot 13.768 tonn i 3. kvartal i 2017.Aksjen falt 2,9 prosent til 71,60 kroner.At oppdrettsselskapet faller på Oslo Børs tirsdag, må ifølge analytikerne i Sparebanken 1 Markets sees litt i sammenheng med at aksjen steg 11 prosent i forrige uke.- Det var ingen fundamentale datapunkt som støttet oppgangen, og vi valgte å nedgradere LSG til «nøytral» for to dager siden, kommenterer Tore Tønseth til Hegnar.no.- Når det gjelder kursutviklingen i aksjen for dagen, er nok dette et resultat av lavere slaktevolum enn både vi og konsensus hadde ventet, kommenterer Lars Konrad Johnsen i Fearnley Securities til Hegnar.no.Den mest omsatte aksjenVictory Partners VIII Norway AS har i dag gjennomført sitt kjøp i Link Mobility Group, etter tilbudet datert 9. juli om å erverve alle utstedte og utestående aksjer i selskapet, opplyses det i en melding.Link-aksjen toppet omsetningsoversikten med 3,3 milliarder kroner som følge av oppkjøpet.Sterke profilerNorwegian og Frontline utmerket seg med en oppgang på henholdsvis 7,1 prosent til 211,40 kroner og 5,9 prosent til 55 kroner.


Les også