DNB Markets-analytiker anbefaler «kjøp» av aksje

Analytiker Ole-Andreas Krohn spår høyere utbyttekapasitet fremover, og anbefaler «kjøp».

Børs

24. oktober legger Storebrand frem rapporten for 3. kvartal, og her venter DNB Markets at både renteoppgangen og de positive aksjemarkedene frem mot kvartalsslutt vil løfte Solvency II ratioen med fire prosentpoeng til 167 prosent.«Solvency II ratioen legger grunnlaget for utbytteforventningene og vi ligger i denne forbindelse rundt 30-40 prosent over konsensus i markedet for øvrig», skriver analytiker Ole-Andreas Krohn i en fersk oppdatering.Estimert direkteavkastning basert på gårsdagens sluttkurs ligger ifølge analytikeren for 2018 på rundt 5,5 prosent, stigende til 9.5 prosent for 2020.Aksjen endte onsdag på 73,42 kroner, og basert på DNB Markets’ forventninger om en høyere utbyttekapasitet fremover, har Krohn en kjøpsanbefaling med et kursmål på 95 kroner.

ole-andreas krohn
aksjetips
storebrand