DNB Markets gjentar kjøpsanbefaling på Evry

Selskapet er attraktivt posisjonert og priset sammenlignet med konkurrentene, mener meglerhuset. 

Evry fikk en bunnlinje på 208 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 115 millioner kroner i samme periode året før.De sterke tallene gjør at selskapet fikk et resultat per aksje ble 0,56 kroner, mot 0,31 kroner i fjor. - Omsetningen for kvartalet kom inn på 3.005 mill kroner mot vårt estimat og konsensus på 2.963 mill. kroner. Justert EBITA endte samtidig på 413 mill. kroner mot vårt estimat på 419 mil. kroner  og konsensus på 405 mill. kroner, skriver DNB Markets.- Etter vårt syn gjør blant annet eksponeringen innen løsninger rettet mot finanssektoren og avtalen med IBM at Evry er attraktivt posisjonert i sitt marked. Aksjen stengte i går på 30,30 kroner pr aksje, hvilket på våre estimater gir en EV/EBIT på rundt 10x basert på estimatene for 2018. Sammenlignbare aktører i de nordiske markedene verdsettes med en tilsvarende EV/EBIT på 14x, skriver meglerhuset. DNB Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 40 kroner per aksje. Aksjen inngår også i meglerhusets ukentlige portefølje med anbefalte aksjer.