Equinor kjøper gigantprosjekt

Equinor har inngått avtale om å kjøpe Chevrons 40 prosent eierandel og operatørskap i Rosebank-prosjektet, ifølge en melding.Prosjektet er ifølge Equinor ett av de største uutviklede feltene på britisk sokkel, som vil styrke Equinors portefølje i Storbritannia.- Vi ser fram til å bli operatør for Rosebank-prosjektet. Vi kan vise til resultater fra feltutbygginger av høy verdi i hele Nordsjøen, og kan nå bruke denne erfaringen for et nytt prosjekt i Storbritannia. Dagens avtale gjør at vi kan kjøpe oss inn igjen i en eiendel hvor vi tidligere hadde en eierandel, og synliggjøre vår strategi for å skape verdi gjennom oljeprissvingninger, sier Al Cook, Equinors konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling og landsjef i Storbritannia.- Kjøpet av Rosebank supplerer olje-, gass- og vindkraftporteføljen vår i landet, i tråd med strategien vår som et bredt energiselskap. Denne nye investeringen understreker Equinors satsing på å være en pålitelig, sikker energipartner for Storbritannia,Rosebank-feltet ble funnet i 2004, og ligger om lag 130 km nordvest for Shetland på 1.100 meters havdyp. De andre partnerne i feltet er Suncor Energy (40 prosent) og Siccar Point Energy (20 prosent).Transaksjonen er gjenstand for vanlige betingelser, blant annet godkjennelse fra partnere og myndigheter, med anslått sluttføringsdato i slutten av 2018.Partene er enige om å ikke offentligjøre de kommersielle vilkårene i avtale.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også