<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor og Rowan inngår rammeavtale

Equinor sikrer seg eksklusiv tilgang til "Rowan Stavanger" frem til 2025. Allerede har den oppjekkbare boreriggen sikret seg kontrakt for boring av to brønner. 

    Publisert 22. okt. 2018 kl. 14.07
    Oppdatert 22. okt. 2018 klokken 15.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 224 ord

    Equinor har tildelt Rowan Companies en 5-måneders kontrakt pluss opsjoner for den oppjekkbare boreriggen "Rowan Stavanger", opplyses det i en melding mandag.Oppstart er ventet til tredje kvartal 2019.Arbeidet innebærer boring av to brønner på Gudrun-feltet, opplyser Equinor i en separat melding. Det medfølger ytterligere 5 enbrønns-opsjoner. Riggen jobber for tiden på Yme-feltet for Repsol der den bidrar med innkvartering og plattformstøtte. RammeavtaleI tillegg opplyses det at Equinor og Rowan har inngått en rammeavtale som legger til rette for fremtidige kontrakter.Kontrakten med Rowan Stavanger er basert på et slikt rammeavtaleformat. Equinor har dermed sikret seg eksklusiv bruk av riggen frem til 2025 dersom riggen holdes i kontinuerlig operasjon.Verdien på den faste delen av kontrakten er anslått til 23 millioner dollar, tilsvarende 190 millioner kroner. I tillegg til boretjenester er reder ansvarlig for kjøring av foringsrør, behandling av spillvann og håndtering av borekaks, opplyses det.  – Vi er glade for å ha fått i stand en avtale med det som for oss som operatør er en ny riggleverandør på norsk sokkel. Rowan er en stor verdensomsfattende leverandør av oppjekkbare rigger. Vi ønsker et langsiktig samarbeid med Rowan, og har derfor også inngått en rammeavtale med dem, sier Geir Tungesvik , direktør for Boring og brønn.I tillegg til Rowan, som er i ferd med å slå seg sammen med konkurrenten Ensco, har Equinor inngått langsiktige rammeavtaler med både Seadrill og Odfjell Drilling.