- Et lyst punkt i et aksjemarked som drives av frykt

Rapporteringssesongen forsetter for fullt, og makrodata strømmer inn.

Brian Cliff Olguin

Vi har lagt bak oss nok en rufsete uke i globale aksjemarkeder. Samlet sett endte globale aksjer ned 3,6 prosent målt i lokal valuta, etter heftige bevegelser både fra dag til dag, og intradag.«Oslo Børs gjorde det også elendig med et fall på 4,2 prosent. Dette begynner å ligne på en ordentlig korreksjon, og vil nok prege børsene denne uken også», skriver sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management i fersk oppdatering.Denne ukenSelskapsrapporteringen i USA fortsetter for fullt med nye 130 selskaper som rapporterer, med kjente navn som General Eletric, eBay, Pfizer, Facebook, AIG, Starbucks, Exxon Mobil, Chevron, Metlife, og ikke minst verdens største selskap; Apple.«Rapporteringen fra USA er et lyst punkt i et aksjemarked som drives av frykt, men om det er nok til å snu den negative stemningen gjenstår å se», heter det fra sjefstrategen.Det kommer også et knippe med viktige nøkkeltall denne uken.Viktigst i USA er ifølge Husebye Rein ISM-indeksen for industrien, arbeidsmarkedsrapporten og inflasjonstall.Det kommer ledende indikator fra Europa med PMI-indeksen for industrien, og vi får BNP-anslag for eurosonen, samt siste inflasjonsmåling.Det er også rentemøter både i Storbritannia og Japan.Vil prelle av«Fra Kina kommer de viktige PMI-indeksene, og i lys av det kraftige fallet på kinesiske børser i år på grunn av bekymring rundt vekstbildet vil disse indeksene få mye oppmerksomhet Dersom sentimentet fra forrige uke vedvarer, vil investorer reagere på selv små skuffelser i, mens positive nyheter vil prelle av», skriver sjefstrategen i oppdateringen.I helgen var det også presidentvalg i Brasil, og den høyreorienterte Bolserano vant klart, noe markedene ifølge Husebye Rein vil ta positivt.«Utviklingen er blandet i de asiatiske markedene, men det er nok bare å forberede seg på nok en volatil uke», skriver Nordea-strategen.