Verdens største børsnoterte produkttankrederi, Scorpio Tankers, annonserte onsdag at det vil hente rundt 300 millioner dollar, eller om lag 2,5 milliarder kroner, gjennom et offentlig tilbud av nye aksjer.Rederiet vil utstede om lag 162,2 millioner aksjer til kurs 1,85 dollar, og transaksjonen skal etter planen fullføres i dag, fredag.I forbindelse med aksjesalget er Bank of America Merrill Lynch, BTIG LLC, norske Clarksons Platou Securities, samt Seaport Global Securities, hyret inn som tilretteleggere.
Det betaler seg for meglerhusene som ifølge en ny melding til SEC får 14,5 millioner dollar eller om lag 120 millioner kroner på deling ved fullført transaksjon.Les også: Analytikere venter aksjerally
Honoraret utgjør dermed vel 4,8 prosent av totalbeløpet. Selskapet har gitt tilretteleggerne en 30-dagers opsjon på å kjøpe ytterligere aksjer for inntil 45 millioner dollar, noe som vil øke honoraret til nær 18 millioner dollar. Det understrekes imidlertid at meglerhusene ikke vil motta kommisjon på aksjene som selges til Scorpio Bulkers og Scorpio Services Holding.De nevnte selskapene har avtalt å kjøpe aksjer for henholdsvis 100 millioner dollar og 10 millioner dollar hver.