Fire meglerhus om Hydro - anbefaler «kjøp»

Analytikerne i meglerhusene SEB, Carnegie, DNB Markets og Goldman Sachs anbefaler alle «kjøp» av aksjen, etter helgens nyhet.

Hydro annonserte i helgen at statlige brasilianske myndigheter har gitt tillatelse til å benytte teknologi som vil kunne bringe kapasitetsutnyttelsen ved selskapets anlegg Alunorte tilbake på 50 prosent.- Vi er forberedt på å starte opp igjen driften og takker for all støtten vi har fått fra myndighetene og i lokalsamfunnet. Vi gjør nå alt vi kan for å komme tilbake i produksjon, sa John Thuestad, som leder forretningsområdet bauksitt og alumina i Hydro.Aksjen steg fra børsåpning mandag og var litt ute i handelen opp 5,57 prosent på Oslo Børs. I skrivende er Hydro opp 3,83 prosent til 45,51 kroner, omsatt for 506 millioner kroner. I løpet av mandagen har aksjen vært oppe i 46,77 kroner.- Dette er et viktig steg- Dette er et viktig steg for å komme tilbake til, i første omgang halv produksjon, og etterhvert full produksjon, kommenterer analytiker Truls Engene i SEB til Hegnar.no.Hvis SEMAS gir tillatelse for bruk av pressfilteret på DRS1 i løpet av de nærmeste dagene, mener analytikeren Hydro raskt vil kunne komme tilbake til 50 prosent produksjon.- Hvis denne tillatelsen lar vente på seg, vil det ta lengre tid for Hydro å starte opp produksjonen igjen, sier Engene.Analytikeren avventer estimatendringer, for å se hvilke utspill som eventuelt kommer denne uken.- Men nyhetene som kom i helgen er uansett positive og vi anbefaler Kjøp av Hydro, sier SEB-analytikeren.- One down, one to go«One down, one to go - og forhåpentligvis en raskere prosess mot full produksjon», heter det fra analytiker Morten Normann i Carnegie i en oppdatering fra søndag. Gitt et positivt svar fra SEMAS, bør Alunorte ifølge Normann være tilbake til hvor det var før kunngjøringen om midlertidig fullstendig reduksjon av operasjonene.Han forventet et positivt løft for Hydro på rundt syv-åtte prosent mandag, og opererer med en kjøpsanbefaling på aksjen.- Et skritt i riktig retningSelv om det fortsatt gjenstår en tilsvarende godkjennelse fra lokale myndigheter anser analytikerne i DNB Markets helgens nyhet som positiv, og som et skritt i retning av på sikt å få produksjonen tilbake på 100 prosent av kapasitet.«Dersom selskapet kan unngå en full nedstenging, vil de finansielle effektene kunne bli betydelig lavere enn fryktet og vi venter at vi i første omgang vil kunne få se en vending opp i aksjen i retning av 50 kroner per aksje», het det i en fersk oppdatering mandag morgen. Analytikerne har før eventuelle justeringer en kjøpsanbefaling og et kursmål på 58 kroner per aksje.Jekker opp til «kjøp»Tallknuserne i Goldman Sachs oppgraderer ifølge en oppdatering sin anbefaling på Norsk Hydro-aksjen fra nøytral til kjøp mandag.Ifølge TDN Direkt velger de samtidig å jekke opp kursmålet fra 54 til 55 kroner.Opprettholder ratingRatingbyrået S&P Global Ratings venter ikke at Norsk Hydros utfordringer i Brasil vil få konsekvenser for selskapets kredittrating.Norsk Hydro er ratet BBB, tilsvarende den laveste ratingen som regnes for å være såkalt «investment grade».Det ventes imidlertid at Hydros driftsresultat for av- og nedskrivninger (EBITDA) vil bli betydelig redusert som følge av nedstengningen ved Alunorte-anlegget.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også