FLex LNG raser på børsen

Oslo Børs stuper torsdag morgen. Flex LNG har hentet 300 millioner dollar til kjøp av fem nybygg. 

Børs

I kjølvannet av børsraset på Wall Street  onsdag kveld, og det kraftige påfølgende fallet i Asia i morges, faller Oslo Børs tungt torsdag morgen.Etter tre minutters handel står hovedindeksen i 880,74, ned 3,66 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 488 millioner kroner.Ti minutter etter børsåpning er Flex LNG-aksjen ned 8,0 prosent til 13,80 kroner på dagens så langt høyeste volum.  Flex LNG gjennomførte torsdag morgen en rettet emisjon. Bruttoprovenyet er på 300 millioner dollar, tilsvarende rundt 2,46 milliarder norske kroner, gjennom plassering av 172.938.947 nye aksjer til en tegningskurs på 14,25 kroner. Emisjonen ble betydelig overtegnet.Selskapets største aksjonær, John Fredriksen-eide Geveran Trading Co., har blitt tildelt 57.646.316 nye aksjer for omtrent 100 millioner dollar, og beholder dermed sin eierandel på 44,6 prosent.Ifølge onsdagens melding fra Flex LNG vil bruttoprovenyet fra emisjonen brukes til kjøp av fem 5. generasjons LNG-nybygg. Analytiker Anders R. Karlsen i Danske Bank sier i en kommentar til Hegnar.no at han tror at kursfallet i Flex LNG for det meste har med markedet å gjøre, men tilskriver også noe av fallet emisjonskursen.Når det gjelder kjøpet av nybyggene mener han at det ser helt greit ut i forhold til pris og levering.Før emisjonen hadde Danske Bank en kjøpsanbefaling med kursmål på 17,5 kroner. 

flex lng
Nyheter
Børs