- Forholdet mellom aksjer og obligasjoner er brutt

Tåler investorer nedturen?

Børs

Investorer kan stå overfor en «game changer» i aksjemarkedet. Ifølge DataTreks medstifter Nick Colas har et viktig forhold mellom aksjer og obligasjoner brutt, og det kan i stor grad skade markedet i sin helhet, ifølge Colas. Hans siste forskning viser at aksjer og obligasjoner ble positivt korrelert i september, noe som nesten ikke har skjedd de siste 20 årene. - De siste 20 årene har mange porteføljer blitt skapt på ideen om at når aksjer snur ned, snur obligasjoner opp, sa Colas til CNBC onsdag. - Forholdet mellom aksjer og obligasjoner er brutt, la Colas til. StøtdemperPå grunn av sammenbruddet, advarer Colas om at obligasjoner ikke lenger vil være en levedyktig støtdemper for diversifiserte investorer i overskuelig fremtid. - Resultatet er at vi skal se mye mer volatilitet i balanserte porteføljer, og investorer vil føle mye mer volatilitet enn de har tidligere, sa Colas. Risikofylt fremtidColas tror likevel ikke at aktiviteten er dødsklokken for rekordmarkedet. Til tross for korrelasjonen og økt volatilitet, spår han ikke langvarig nedgang eller lavkonjunktur i USA innen de neste 15 månedene. Med et stort spørsmål gjenstår. Tåler investorene nedturen? - Investorer vil føle mye mer risiko enn de har følt de siste to tiårene. Det er en svært viktig forandring fra de siste 20 årene, sa Colas. Han anerkjenner to alternativer som kan redusere effektene av den brutte korrelasjonen. - Reduser lengden på obligasjonene du eier. Forkort varigheten, sa Colas. - Det andre valget er å bare bruke kontanter som obligasjonsallokering for en stund. Du får 1,5 til 2 prosent i kontanter, avsluttet Colas.

aksjer
obligasjoner
Nyheter
Børs