Frontline fosser frem på børsen

Det John Fredriksen-dominerte tankrederiet får drahjelp på børsen av et kraftig ratehopp. Arctic Securities ser ytterligere oppside. 

Tankrederiet Frontline der John Fredriksen er største eier, får  - i motsetning til den generelle børsen - et pent kursløft fredag.Ved 15-tiden er aksjen opp 3,5 prosent til 56,4 kroner, noe som verdsetter selskapet til 9,6 milliarder kroner på Oslo Børs. Oppgangen skyldes blant annet et kraftig ratehopp for de store tankskipene av typen VLCC - Very Large Crude Carriers.Ratene ligger på rundt 40.000 dollar pr. dag for turer mellom Midtøsten og det fjerne Østen. Den seneste måneden er VLCC-ratene opp over 130 prosent, ifølge Arctic Securities, mens Frontline har steget rundt 24 prosent. Flere meglerhus har vært ute med rapporter de siste ukene der de er fulle av lovord om utsiktene til tankmarkedet.I tillegg har Arctic Securities i en fersk oppdatering besluttet å oppjustere kursmålet på Frontline til 70 kroner, fra tidligere 55 kroner, nettopp på bakgrunn av de sterke markedsutsiktene. Kjøpsanbefalingen gjentas.Bare siden nyttår er aksjen opp nærmere 50 prosent, men Arctic-analytikerne ser fortsatt en oppside på rundt 24 prosent. I 2020 venter meglerhuset at ratene for VLCC-er og Suezmaxer vil nå henholdsvis 50.000 og 35.000 dollar pr. dag.