Frontline-rally på rød børs

Blytungt i olje, sprekt i Hydro og Norwegian.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 862,80 fredag, etter en nedgang på 1,22 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 5.660 millioner kroner.Stemningen har altså surnet igjen etter gårsdagens snuoperasjon , og Wall Street falt bredt fra start.At den amerikanske BNP-veksten holder seg sterk , har underordnet fokus.Bærekraften bekymrerInvestorene bekymrer seg ifølge Reuters for om veksten i selskapsresultatene er bærekraftig, etter at Alphabet og Amazon ikke klarte å innfri i går.- Forventningene til inntjeningen i amerikanske selskaper er ganske høye, og når disse ikke møtes er reaksjonene ganske sterke. Vi har blitt vant til solide tall, 18 prosent topplinjevekst, 25 prosent topplinjevekst og så videre. Verdsettelsene har blitt ganske ambisiøse, sier kredittstrateg Miraji Othman hos BayernLB til Reuters.Fra før har vi naturligvis bekymringene for verdenshandelen og den økonomiske veksten.Toneangivende Europa-børser så også rødt.Britiske FTSE 100 falt 1,3 prosent, tyske DAX 0,9 prosent og franske CAC 40 1,3 prosent.Oljen trekker nedOljeprisene ser også rødt fredag ettermiddag.Brent-oljen faller 0,5 prosent til 76,51 dollar fatet i dagens handel, som er omtrent på nivåene ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 0,8 prosent til 66,82 dollar fatet.Investorene fortsetter ifølge Reuters å bekymre seg for overskuddstilbud, til tross for Iran-sanksjonene som trer i kraft i november.Saudi-Arabias OPEC-sjef Adeeb Al-Aama advarte i går mot at et slikt overskuddstilbud kan inntreffe i 4. kvartal.Samtidig varsler landets energiminister Khalid al-Falih at det kan bli nødvendig å ta grep for å redusere oljelagrene.Dog mener RBC Capital Markets ifølge The Wall Street Journal at markedet overser et viktig «bullish» signal : at Kina strammer inn importen av iransk råolje.Bredt fall, tungt i oljePå Oslo Børs falt Equinor 0,8 prosent til 212,30 kroner i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall .Ellers i olje falt DNO 3,3 prosent til 14,77 kroner, mens Aker BP gikk tilbake 4,4 prosent til 276,80 kroner.I oljeservice falt Aker Solutions 3,2 prosent til 52,84 kroner, Seadrill 2,2 prosent til 169,36 kroner.På den positive siden steg PGS 4,9 prosent til 25,05 kroner.Kongsberg Gruppen la på seg 3,4 prosent til 139,80 kroner etter kvartalstall  som viste sterk maritim ordreinngang.Fredagens fall skjedde dog på bred basis.DNB, Marine Harvest, Yara og Elkem falt 1-2 prosent, mens Telenor trakk ned 2,2 prosent til 150,65 kroner.Frontline-rally, Hydro oppNorsk Hydro gikk motstrøms, og steg 2,1 prosent til 41,97 kroner på dagens nest høyeste volum (bak Equinor).Brasilianske føderale miljømyndigheter har løftet  embargoen  på det nye bauksittrest-deponiet DRS2, men embargoen fra en føderal domstol er vel å merke fortsatt gjeldende.- Dette er en utvikling i riktig retning for Alunorte, sa Hydros EVP for Bauksitt og Alumina, John Thuestad, i en kommentar.Norwegian utmerket seg også positivt, og lettet nye 4,6 prosent til 221,60 kroner i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall  og take-off .International Airlines Group (IAG) la frem tall fredag, og toppsjef Willie Walsh forventer at Norwegian-aksjene selges  hvis noe oppkjøp ikke finner sted innen august neste år.Blant dagens lyspunkter tar vi ikke minst med Frontline, som nyter godt av kraftig rateoppgang. Aksjen spratt opp 8,3 prosent til 59 kroner.Arctic Securities har i en fersk oppdatering høynet kursmålet fra 55 til 70 kroner , nettopp på bakgrunn av de sterke markedsutsiktene. - Interessant aksje på siktResultatsesongen fortsatte å prege bildet, om enn ikke i samme grad som i går.Schibsted  la frem litt svakere resultater enn på samme tid i fjor, men innfridde de fleste forventninger. Etter tidlig oppgang endte A-aksjen ned 1,8 prosent til 276,40 kroner.Fokuset fremover vil ifølge Arctic-analytiker Henriette Trondsen være børsnoteringen av MPI.- Jeg tror MPI blir en interessant aksje på sikt, da dette vekstselskapet faktisk vil være det største europeiske classifieds-selskapet i Europa og en driver for videre konsolidering i bransjen, sier hun til Hegnar.no.Trondsen har en kjøpsanbefaling på Schibsted A med kursmål 340 kroner.Skadeskutt aksje i tetenProtector Forsikring leverte knallrøde tall  etter sitt mye omtalte resultatvarsel , men markedet reagerte positivt og sendte den skadeskutte aksjen opp 8,6 prosent til 42,90 kroner.Aksjen - som likevel har mer enn halvert seg i år - endte dermed opp blant dagens sprekeste.Blant få aksjer som steg mer finner vi Zalaris, som korrigerte opp 11,1 prosent til 30 kroner etter gårsdagens skrell i kjølvannet av kvartalstallene Flere innsidere har vært på handletur.Taperlisten toppes av kjendistunge Induct, som falt 27,1 prosent til 4,30 kroner på Merkur Market.Nærmest kom det Oslo Axess-noterte solparkselskapet Aega på minus 12,7 prosent til 92 øre og Atlantic Petroleum på minus 8,8 prosent til 7,30 kroner.