Frontline verdt over 10 milliarder

Rederiets aksjekurs fikk et kjempeløft fredag. På dagens ratenivå seiler Fredriksens tankskip inn store overskudd. 

John Fredriksens tankrederi spratt opp 8,3 prosent til 59 kroner på Oslo Børs onsdag.Det er ny årsbeste, og dermed passerer tankrederiet en markedsverdi på 10 milliarder kroner. Bare den seneste måneden er oppgangen på om lag 30 prosent. Siden nyttår er aksjen opp 55 prosent. Oppgangen skyldes høyere rater og at en rekke meglerhus, deriblant Arctic Securities og Pareto Securities, stiller seg svært positive til tankmarkedet de kommende årene. Arctic har i tillegg valgt å oppjustere kursmålet på Frontline til 70 kroner, fra tidligere 55 kroner.Ratene for de store VLCC-ene - Very Large Crude Carriers - ligger nå på rundt 40.000 dollar dagen etter en oppgang på over 130 prosent den seneste måneden. Frontline har til sammenligning en kontant break even på 22.500 dollar pr. dag. Dermed renner pengene inn med dagens rater som ifølge Arctic skal bli enda høyere i 2020 - nærmere bestemt 50.000 dollar pr. dag. Frontline legger frem tall for tredje kvartal 30. november.Analytikerne i Arctic venter et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 34 millioner dollar, samt et nettoresultat pr. aksje på minus 0,1 dollar. Fredriksen eier i følge årsrapporten for 2017 totalt 48,4 prosent av aksjene i rederiet gjennom Hemen Holding. Aksjene hans er dermed 1,6 milliarder kroner mer verdt nå enn ved årsskiftet. I tillegg har Ship Finance en eierandel på 6,5 prosent. Her kan du lese hvordan fredagen fortonet seg ellers på Oslo Børs.