«Glemt selskap» suste opp

Resultatrushet er i full gang på Oslo Børs, der flere aksjer har lagt frem kvartalstall. «Glemt selskap» i brennhett marked fikk seg en god opptur.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 900,55 fredag, etter en oppgang på 1,13 prosent.Det ble omsatt aksjer for 5,3 milliarder kroner.OljeprisenBrent-oljen er fredag ved børsslutt opp 1,92 prosent til 80,81 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,54 prosent til 69,71 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 79,13 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.USAs president Donald Trump uttalte torsdag at det ser ut som at den saudi-arabiske journalisten Jamal Khashoggi er død . Han sa ikke hva han baserer sin konklusjon på, men påpekte at konsekvensene «må bli svært alvorlige» for Saudi-Arabia hvis det viser seg at landet står bak drapet.I tillegg opplyste finansminister Steven Mnuchin i en Twitter-melding tidligere på dagen at han ikke kommer til å delta på Future Investment Initiative-konferansen i Saudi-Arabia, etter å ha konsultert blant annet Trump og utenriksminister Mike Pompeo.Iransk oljeeksport stiger i oktober sammenlignet med tidligere måneder. Oppgangen skyldes trolig at kjøpere ønsker å sikre seg laster før de mye omtalte sanksjonene mot landet inntrer 4. november.Equinor endte opp 2,11 prosent til 223,10 kroner. DNO steg 4,38 prosent til 16,56 kroner.Awilco LNGPareto Securities tror den brennhete trenden for LNG-skip skal fortsette. I den forbindelse trekker Pareto frem LNG-rederiet Awilco LNG , som med sine to skip blir litt glemt «til tross for å være den eneste spilleren som er i stand til å tjene inn sin nåværende market cap gjennom 2020».Av rederiets to 156.000 cmbm LNG-skip fra 2013, opererer «WilPride» i spotmarkedet, mens «WilForce» er på en lengre kontrakt som utløper i tredje kvartal 2019 dersom en opsjon blir utøvd. Raten er på 88.000 dollar per dag.- Dette vil selvfølgelig påvirke 2019-tallene noe – noe vi aldri hadde trodd at vi ville si for tre måneder siden, skriver Paretos analytikere.På de siste slutningene som er gjort til 145.000 dollar per dag, ville Awilco LNG generert en årlig inntjening per aksje på 3,8 kroner, ifølge Pareto.- Dette er superprofitt for fem år gamle skip, og burde også sette dem i en god posisjon når Teekay-leasingavtalene skal refinansieres neste år, skriver meglerhuset som foreløpig ikke har tatt opp estimatene sine for å reflektere det seneste markedsoppsvinget.Pareto økte torsdag kursmålet på Awilco LNG til 6,8 kroner, fra 6,1 kroner og gjentok kjøpsanbefalingen.Aksjen endte opp hele 7,84 prosent til 5,50 kroner, og ble dermed nummer to på vinnerlisten. EMGSElectromagnetic Geoservices (EMGS) er i sluttfasen av forhandlinger om en undersøkelse for en ikke-navngitt kunde.Undersøkelsen vil finne sted i Sør-Amerika og har en ventet varighet på mellom en og to måneder.- Selskapet vil snart mobilisere Atlantic Guardian på forespørsel fra kunden, heter det.EMGS-aksjen var på det meste opp 17,06 prosent fredag og endte dagen med en oppgang på 7,27 prosent til 2,36 kroner.Aker BPAker BP mer enn doblet på driften i tredje kvartal og fikk et driftsresultatet på 547,79 millioner dollar, mot 218,57 millioner dollar året før, og ventede 521 millioner dollar.Resultat etter skatt på 124,87 millioner dollar i 3. kvartal 2018, mot 112,04 millioner dollar i samme periode året før. Det var ventet et resultat på 128 millioner dollar.Resultat per aksje ble 0,35 dollar, mot 0,33 dollar ved samme korsvei året før og ventet 0,35 dollar per aksje.«Rapporten for 3. kvartal var god, én til to prosent bedre enn det vi og konsensus så for oss», kommenterte analytiker Oddvar Bjørgan i Carnegie i en oppdatering.Aker BP klatret 4,13 prosent til 307,40 kroner, og var den tredje mest omsatte aksjen fredag.DNBCredit Suisse oppjusterte kursmålet for DNB til 169 kroner per aksje fra 155, og har en nøytral-anbefaling.Danske Bank Markets oppjusterte også sitt kursmål for DNB - til 166 kroner fra 158 kroner.DNB endte opp 1,33 prosent til 163,40 kroner.StrongPointStrongPoint løftet både topp- og bunnlinjen , og selskapet fikk et resultat etter skatt på 3,29 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 2,34 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,07 kroner, mot 0,05 kroner ved samme korsvei i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 233,21 millioner kroner, sammenlignet med 204,72 millioner kroner i 3. kvartal 2017.Aksjen løftet seg 3,57 prosent til 8,70 kroner.Scatec SolarScatec Solar leverte et skuffende resultat etter skatt på 35,9 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 406,8 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultat per aksje ble 0,13 kroner, mot 3,71 kroner ved samme korsvei i fjor.Selskapet opplyste at det vurderer å selge eller restrukturere enkelte av sine solcelleparker. - Vi må se etter nye måter for finansiering, og nye teknologier. Vi ser etter å optimalisere vår portefølje, og vurderer å selge enkelte prosjekter, sier konsernsjef Raymond CarlsenAksjen ble straffet med et kursfall på 1,95 prosent til 60,30 kroner. YaraGjødselkjempen Yara falt tungt på Oslo Børs torsdag etter å ha lagt frem kvartalstall som var svakere enn ventet.Flere meglerhus tror imidlertid at børsfallet kan være en ypperlig kjøpsanbefaling.Bankgiganten Deutsche Bank valgte derfor å oppgradere aksjen til kjøp fra hold.Yara endte opp 1,85 prosent til 375 kroner.


Les også