Goldman Sachs spår korreksjon – men liker Nvidia

Goldman Sachs tror at korreksjonen vil oppstå grunnet langsiktig overproduksjon av halvledere, som for øvrig er 16 prosent over hva Goldman mener er den langsiktige trendlinjen. 

NVIDIA CEO Jen-Hsun Huang shows NEW HGX with TESLA V100 VERSA GPU CLOUD COMPUTING as he talks about AI and gaming during the Computex Taipei exhibition at the world trade center in Taipei, Taiwan, Tuesday, May 30, 2017. (AP Photo/Chiang Ying-ying) Chiang Ying-ying

Goldman Sachs advarte i dag sine klienter om en halvleder-korreksjon, men anbefaler likevel noen aksjer i sektoren. - Vi forutser en syklisk korreksjon rundt hjørnet, og anbefaler investorer å være forsiktig i dette segmentet, skrev Goldman Sachs-analytiker Toshiya Hari torsdag. Nvidia er Goldmans favoritt i segmentet, ettersom de tror Nvidia vil fortsette med en sterk balanse. Goldman Sachs gjentok sin kjøpsanbefaling på Nvidia-aksjen, og la for øvrig aksjen til sin liste med favorittaksjer. Nvidia er i skrivende stund ned 2,02 prosent til 238,15 dollar. Goldman nedgraderte Analog Devices og Maxim Integrated Products til selg fra nøytral, samtidig som de dyttet Teradyne fra kjøp til nøytral. - Det er en økende negativitet rundt produsenter av analoge mikrochips, skrev Goldman. OverproduksjonSelskapet tror at korreksjonen vil oppstå grunnet langsiktig overproduksjon av halvledere, som for øvrig er 16 prosent over hva Goldman mener er den langsiktige trendlinjen. I tillegg ser Goldman Sachs et lageravvik i halvleder-verdikjeden, og sa de hadde sett «en flom av negative datapunkter blant sluttbrukerne i bilindustrien og blant industrielle spillere».Goldman oppgraderte også Keysight Technologies og NXP Semiconductors til kjøp fra nøytral, ettersom de har solide utsikter for førstnevnte, og mener sistnevnte er undervurdert. I tillegg oppgraderte Goldman Texas Instruments til nøytral fra selg, ettersom de mener selskapet fører en «relativt defensiv strategi», som beskytter TI fra den forventet nedturen i dette segmentet.