Handelsbanken jekker opp lakseaksjer

Handelsbanken løfter kursmålene på en rekke lakseaksjer mandag.

Handelsbanken Capital Markets justerer nå sine kursmål på Marine Harvest, Salmar, Lerøy Seafood, Grieg Seafood og Bakkafrost, melder TDN Direkt.Bakgrunnen er ifølge nyhetsbyrået at meglerhuset ser en oppsiderisiko for lakseprisen de neste årene, og venter henholdsvis snittpriser på 62,5 og 63,5 kroner per kilo i 2019 og 2020.Kursmålet for Marine Harvest-aksjen oppjusteres fra 197 til 207 kroner, samtidig som Handelsbanken gjentar sin akkumuler-anbefaling. Aksjen er mandag formiddag opp 1,01 prosent til 190,45 kroner på Oslo Børs.For SalMar, som klatrer hele 3,74 prosent til 421,40 kroner på børsen i dag, beholder meglerhuset ifølge TDN Direkt en akkumuler-anbefaling og et kursmål på 440 kroner per aksje. De skriver imidlertid at de ser noe oppside til verdsettelsen på tross av at aksjen er høyere priset enn de andre norske.Nyhetsbyrået melder også at meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling på Lerøy, og jekker samtidig opp kursmålet fra 67 til 81 kroner. Lerøy-aksjen stiger mandag 4,22 prosent til 69,22 kroner.Også for Grieg Seafood gjentas kjøpsanbefalingen. Kursmålet løftes fra tidligere 114 kroner til 132 kroner, og aksjen klatrer 3,16 prosent til 110,90 kroner på Oslo Børs.Kursmålet for Bakkafrost-aksjen oppjusteres fra 510 til 527 kroner, mens en akkumuler-anbefaling gjentas.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også