Heimstaden får ny finansdirektør

Ingvor Sundbom skal styre finansene til eiendomsselskapet som har doblet verdien av eiendomsporteføljen til 70 milliarder svenske kroner på kun ett år.

Ingvor Sundbom er ansatt som ny finansdirektør i eiendomskonsernet Heimstaden som er kontrollert av den norske investoren Ivar Tollefsen.Hun erstatter Magnus Nordholm som skal bekle rollen som konsernsjef for Fredensborg. Tollefsen er eneeier i Fredensborg som innehar 86 prosent av aksjene i Heimstaden.- Jeg er veldig glad for at vi har lykkes med å rekruttere Ingvor, sier Magnus Nordholm.- Hun har en bra miks av dyp bransjekunnskap i kombinasjon med den forretningsmessige bredden som kreves for å lykkes i denne rollen hos oss, fortsetter han.Sundbom har tidligere vært finansdirektør for børsnoterte eiendomsselskaper som Hufvudstaden og Oscar Properties, samt i Bonnier Fastigheter. - Det føles uhørt inspirerende å bli en del av et av Nordens største boligeiendomselskaper som nå også ekspanderer i Europa, sier Sundbom i en kommentar.MilliardøkningHeimstaden la tidligere fredag frem tall for årets første ni måneder i en rapport som må ha vært svært lystig lesning for Tollefsen. Rapporten viser at leieinntektene økte fra 1,35 milliarder svenske kroner til 2,41 milliarder svenske kroner sammenlignet med samme periode året før.Resultatet endte på 2,43 milliarder svenske kroner, opp fra 1,46 milliarder svenske kroner i de første ni månedene i fjor.Markedsverdien av boligene var på totalt 70 milliarder svenske kroner ved utgangen av tredje kvartal, mot 36,5 milliarder svenske kroner på samme tidspunkt i fjor.