Hermanrud: - Resultatene var skuffende dårlige

Sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets tror likevel aksjen vil hakke seg oppover.

Eivind Yggeseth
Børs

Sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets var gjest i HegnarTV samme dag som Wall Street hadde et kraftig børsfall sist uke. Da trakk han blant annet frem Yara som en aksje han har tro på fremover.I dag la Yara frem kvartalstall som skuffet markedet. - Hva tenker du om kvartalstallene?- Resultatene var skuffende dårlige, sier sjefstrateg i Sparebank 1 Markets, Peter Hermanrud til Hegnar.no,- Samtidig, prisene har steget og selskapet kommuniserer at de venter bedre resultater i de kommende kvartalene, fortsetter Hermanrud.Opp- og nedturerHan legger ikke skjul på at han tror Yara skal gjennom mange opp- og nedturer, men hevder selskapet er i en ny situasjon.- Markedsbalansen er bedre, og vil gradvis bedres, kommenterer Hermanrud.Han sier at deres analytiker i Sparebank 1 Markets, som dekker Yara, mente at aksjen ville falle fra start, men stige utover dagen. Vil hakke seg oppoverHermanrud er på reise og skal akkurat til å gå av flyet når Hegnar.no ringer.- Hvor mye er aksjen ned nå, spør Hermanud.- I skrivende stund faller Yara 5,06 prosent. - Såpass ja, svarer sjefstrategen.Han understreker at han fortsatt har tro på Yara. - Det er viktig ikke å overdrive fallet i dag. Noen kvartaler vil være gode, andre vil være dårlige. Men jeg tror aksjen vil hakke seg gradvis oppover. og at den vil gå mer opp enn ned, sier Hermanrud til Hegnar.no.Hør hele intervjuet med Peter Hermanrud på HegnarPodden her:

yara
peter hermanrud
hegnarpodden
sparebank 1 markets
sjefstrateg