Høyere kostnader klipper vingene til flygigant - aksjen stuper

Driftskostnadene kan stige så mye som én prosent i de siste tre månedene i 2018, ifølge selskapet.

Southwest Airlines-aksjen er i skrivende stund ned 7,18 prosent til 50,66 dollar, etter at flyselskapet advarte sine investorer torsdag at kostnadene vil begynne å stige. Til tross for trusselen om høyere kostnader rapporterte Southwest rekordkvartal som overgikk Wall Streets forventinger.Southwest venter drivstoffkostnader mellom 8,9 og 9,1 dollar per liter neste år, som er over selskapets drivstoffregning dette kvartalet. Det er også over hva selskapet selv estimerte for fjerde kvartal. Selv når man fjerner drivstoff og andre forventede kostnader økte driftskostnadene med syv prosent i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Disse kostnadene kan stige så mye som én prosent i de siste tre månedene i 2018, ifølge selskapet.