Hydro-direktør: - Skjønner det kom overraskende

- Vi hadde ikke mulighet til å vente lenger, sier Halvor Molland.

Myndighetene i den brasilianske delstaten Para sier de var "overrasket" over Norsk Hydros beslutning om å midlertidig stenge Alunorte fullstendig , og kaller beslutningen for radikal.Informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland, har forståelse for at beslutningen kommer som en overraskelse. - Det er korrekt at vi hadde tidligere fått vurderinger på at dette kunne være i drift lenger. Samtidig har vi vært klar over at det ikke har vært en evigvarende løsning, sier Molland til TDN Direkt.Beslutningen er gjort etter en ny rapport fra et eksternt selskap.Selskapet har hatt dialog med myndighetene om bruk at et nytt pressfilter, som ville kunne forlenget levetiden på DRS1, men uten hell.- Nå var det sånn at vi ikke hadde mulighet til å vente lenger og da måtte vi ta en beslutning. Vi har forståelse for at den vil oppleves som overraskende på myndighetene, men Alunorte går ikke på akkord med sikkerheten og dermed var det en beslutning som måtte tas, sier Molland til TDN Direkt.Les også: Analytiker om Norsk Hydro: - Dette gir høy riskLes også: Norsk Hydro må også stenge smelteverk


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også