Hydrogen-selskap henter penger og sikter mot børs

Hydrogen er i ferd med å revolusjonere produksjonen av miljøvennlig energi. Nå skal Hydrogenpro hente 100 millioner kroner og noteres på børs.

Hydrogen er "hot" som aldri før, og flere ser nå store muligheter innenfor produksjon av miljøvennlig energi.- Vi står foran en revolusjon når det gjelder produksjon av grønn hydrogen. Vi kan levere hydrogen så billig at det kan sammenlignes med gasskraft, sier Terje Mikalsen, styreleder i Hydrogenpro og seriegründeren bak Norsk Data og Hafslund Nycomed, til DN.Sammen med Richard Espeseth, sjefen i Hydrogenpro, og et kobbel av gamle Hydro-karer, skal Mikalsen lage og levere hydrogenanlegg som kan gjøre noe man tidligere trodde var komplett umulig: lage hydrogen fra fornybar energi som kan konkurrere med prisen på hydrogen fra naturgass, skriver DN. Nå skal selskapet snart ut og hente penger. Det siktes mot børsnotering.- Vi har engasjert Fearnley Securities til å hjelpe med å skaffe kapital til ekspansjon og i neste omgang børsnotering. Vi har ganske store planer for produksjon og sammenstilling i Norge eller andre steder i Europa, så vi trenger penger til det. Størrelsen vil avhenge av noen detaljerte planer, men det vil være mer enn 100 millioner kroner for å si det sånn. Vi er ikke vellykket i 2022 hvis vi ikke har godt over 100 millioner i omsetning, sier Mikalsen til DN.- I fasen vi er i nå koster det en del ressurser, tid og penger å komme på banen, utbroderer Richard Espeseth overfor DN.