- Idex ser ut til å ha et lite forsprang

Tidligere IT-analytiker tolker gladmelding.

Eivind Yggeseth

Idex Biometrics topper vinnerlisten på Oslo Børs onsdag, og spretter opp 17,6 prosent til 5,74 kroner etter gladmeldingen om at selskapet har inngått partnerskap med XH Smart Tech i Kina for bruk av biometriske smartkort.Selskapet har også mottatt en initiell ordre på sensorer fra sin nye partner.- Vi har ventet lenge på kommersiell utrulling av biometri i smartkort. Selskapets sertifisering med MasterCard tidligere i år, samt denne ordren, indikerer at interessen for utrulling er til stede. Som med biometri til smarttelefoner, vil det høyst sannsynlig dukke opp konkurrerende løsninger over tid, men Idex kan se ut til å ha et lite forsprang, sier Fredrik Thoresen i en kommentar til Hegnar.no.Thoresen forvalter Storebrand Vekst, der Idex utgjør i underkant av 1,5 prosent av porteføljen. Den nye Idex-parteren, XH Smart Tech, er rangert som en av de fem fremste smartkortleverandørene i Kina målt etter markedsandel, og har skipet over tre milliarder smartkort.Les mer her.