- Ikke starten på en lengre nedgangsperiode

Porteføljeforvalter Anette Hjertø har vektet seg opp i markedet den siste uken. 

Det har vært en volatil uke på det norske og globale aksjemarkedet. De største asiatiske børsene endte uken i rødt terreng, mens Oslo Børs falt fredag tilbake 1,2 prosent.  Den samme utvilkingen finner vi på børsene i USA, hvor S&P 500 blant annet har falt ti prosent siden rekordnoteringen i september . Fredag falt indeksen 1.7 prosent til 2,658.69. Både Nasdaq og Dow Jones endte - Rapporteringssesongen vært ganske skuffende i Europa så langt. Den har vært bedre i USA, der rundt 80 prosent av selskapene som har lagt frem tall har slått analytikernes forventninger. De har imidlertid ikke blitt belønnet kursmessig, noe som tyder på at investorene allerede har priset inn veldig positive forventninger, sier sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank.Porteføljeforvalter Anette Hjertø i DNB Wealth Mangement har den siste uken benyttet anledningen til å vekte seg opp til en nøytral posisjon i markedet. - Det at markedet nå har korrigert seg, spesielt i fremvoksende markeder og Europa, gjør at de markedene nå er mer attraktive relativt sett. Vi mener også at det fortsatt er en støttende økonomisk vekst i verden. Og selv om det har vært litt renteoppgang i det siste, er det absolutt en støttende pengepolitikk, sier Hjertø til DN. - Det mener vi er det fornuftige å gjøre. Vi tror ikke at dette er starten på en lengre nedgangsperiode, men at det er en korreksjon, sier hun.