Japanske aksjer klatrer videre

Koji Sasahara

Tokyo-børsen endte mandag på det høyeste nivået siden 1991. Tirsdag fortsetter den oppover.

Det er blandet stemning på børsene i Asia tirsdag morgen.I Japan fortsetter Nikkei oppover, etter at den mandag endte børsdagen på det høyeste nivået siden 1991. Indeksen er tirsdag morgen opp 0,32 prosent, mens den bredere Topix-indeksen klatrer 0,59 prosent.Hang Seng i Hong Kong faller derimot 1,64 prosent etter å ha tatt langhelg som følge av en helligdag mandag.Kospi i Sør-Korea svekkes 0,73 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia, som også var stengt i går, er ned 0,64 prosent. Straits Times i Singapore faller tilbake 0,15 prosent.I Kina er børsene stengt hele uken.Ifølge Bloomberg News forblir sentimentet blant investorene globalt skjørt, til tross for gårsdagens nyhet om at Canada slutter seg til den nye NAFTA-avtalen med USA og Mexico. Den kinesisk-amerikanske spenningen forblir i fokus etter at det amerikanske forsvarsdepartementet hevder at ett av deres skip søndag måtte manøvrere seg unna et kinesisk marinefartøy i Sør-Kinahavet for å unngå kollisjon.Ellers klatrer oljeprisen videre, og Brent-oljen omsettes nå for 85,05 dollar fatet. Det er det høyeste på nesten fire år.


Les også