- Jeg ser for meg mer uro

Investor og tidligere Skagen-topp, Harald Espedal, tror børsen kan falle opp mot 15 prosent.

Harald Espedal. Foto: Fiansavisen

– Det har brygget opp til noe i aksjemarkedet utover høsten. Det er flere ting som er negative og har pekt mot en korreksjon, sier Espedal til DN.Den tidligere Skagen-toppen har de siste fire årene forvaltet egen aksjeportefølje, som er på 350 millioner kroner, og andres midler gjennom selskapene Salt Value og Salt Capital. I tillegg har han en rekke styreverv som i offshorerederiet Solstad og i energiselskapet Lyse.Investoren forteller at frykten for en korreksjon har gjort at han i det siste har solgt aksjer.– I høst har jeg vært netto selger av aksjer på grunn av utsiktene i markedet. I tillegg har jeg hatt en del aksjer som har gått nok, sier Espedal.På spørsmål fra DN om hva han tror om markedet fremover, svarer han:– Jeg ser ikke store finansielle ubalanser som kan sette i gang en virkelig børsnedgang, men jeg ser for meg mer uro som vil vedvare en stund. Jeg tror vi vil gå fra en periode med bare stigende markeder til markeder som svinger mer og mer. Det vil forsterkes av at den amerikanske sentralbanken vil fortsette å øke renten fremover, sier Espedal.Hør hva Peter Hermanrud tenker om en korreksjon:


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker