John Fredriksen og Espen Westeren krangler om 25 mill.

Retten må avgjøre striden mellom John Fredriksens selskaper og ex-medarbeider Espen Westeren.

I november i fjor ble det kjent at de John Fredriksen-tilknyttede selskapene Seatankers og Frontline Corporate Services hadde anmeldt tidligere medarbeider Espen Westeren til Økokrim for grov utroskap.Fredriksen-systemet mener Westeren har drevet med omfattende personlig investeringsvirksomhet mens han jobbet der.Ifølge DN krangler Fredriksen og forvalteren fortsatt om en bonusutbetaling på 25 millioner kroner. Seatankers har bedt domstolene i Norge om bistand for å få utlevert dokumentasjon. Fredriksen skal ha fått tilgang på mange dokumenter, men ikke alt.– Gjennom omfattende provokasjoner ved krav om fremleggelse av dokumenter er det godt dokumentert at Espen Westeren har drevet en omfattende egenhandel med verdipapirer, og herunder investert i samme verdipapirer som Seatankers og Frontline, som han var engasjert av, skriver advokat Nils-Henrik Pettersson, Fredriksens advokat. – Det er sjelden man ser en slik intens forhåndsprosedyre som det som kommer fra motparten i dette sakskomplekset. Vi har for vår del valgt å fremføre våre argumenter og bevis for domstolene, skriver Westerens advokat Fred A. Gade i Gade Advokatfirma, ifølge DN.