- Kan puste litt lettet ut

Analytikere kommenterer dagens kvartalstall fra Europris - ser saftig oppside.

Foto: Europris

Europris leverte tirsdag et resultat etter skatt på 60,77 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 64,67 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 1.351,94 millioner kroner, sammenlignet med 1.277,92 millioner kroner i 3. kvartal 2017.Europris meldte også at de nå iverksetter et tilbakekjøpsprogram for opptil 2,5 millioner egne aksjer, der aksjene vil enten brukes til betaling i forbindelse med kjøpet av 20 prosent av Runsvengruppen AB eller slettes.Kan puste lettet utAnalytiker Christian Nordby i Kepler Cheuvreux mener Europris stort sett leverer på linje med forventningene.- Selskapet leverer svakt negativ like for like-vekst på minus 0,8 prosent som stort sett var forventet. En varm sommer har sannsynligvis gjort det vanskelig for selskapet å ha organisk vekst, kommenterer Nordby til Hegnar.no.Han tror ellers markedet kan puste litt lettet ut.- Retail-aksjene har vært under sterkt press og tilbakekjøpsprogrammet gir i det minste litt support til aksjen på kort sikt, sier analytikeren.Kepler Cheuvreux har en kjøpsanbefaling med kursmål på 30 kroner for aksjen.Meglerhuset ser dermed en oppside på nær 38 prosent fra dagens nivåer.Varm sommerMartin Stenshall i Danske Bank skriver i et notat som Hegnar.no har fått tilgang til at kvartalstallene var i tråd med Factset-forventningene.I notatet fremgår det at den usedvanlige varme sommeren hadde en negativ effekt på kundebesøk som forklarer den svake like for like-veksten.Videre skriver meglerhuset at ledelsen i Europris venter fortsatt vekst i omsetning og fortjeneste. Europris har åpnet syv nye butikker hittil i år, med ytterligere to bekreftet i 2018. Det er planlagt å legge ned én butikk i fjerde kvartal, som bringer netto nye butikker i år til åtte butikker. Videre planlegges det åpning av 12 butikker i 2019.Oppside på 70 prosent«Vi tror at Europris gjennom samarbeidet med ÖoB har styrket sin konkurranseposisjon i et vekslende detaljhandelslandskap. Vi finner det også sannsynlig å se økt kjøpekraft for å støtte lavprisprofilen, og at det internasjonale fotavtrykket gir grunnlag for fortsatt vekst. Lanseringen av netthandelsløsningen posisjonerer Europris som en omnikanal-aktør med netthandel som både en kanal for nytt salg og et verktøy for å drive trafikk til de fysiske butikkene», heter det i notatet.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling for aksjen og opererer med et kursmål på 37 kroner, som betyr at meglerhuset øyner en oppside på 70,1 prosent fra dagens nivåer.Europris-aksjen er i skrivende stund opp 3,08 prosent til 21,75 kroner.