Kan tirsdagens børstaper bli en utbyttemaskin?

Tirsdag morgen ble det kjent at Norwegian Finans Holding, Bank Norwegians morselskap, fikk et resultat etter skatt på 434,07 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 432,45 millioner kroner i 3. kvartal i fjor.Selskapet hadde netto renteinntekter på 1.126,11 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 937,65 millioner kroner i 3. kvartal 2017.Analytikerne Hegnar.no har vært i kontakt med slår fast at marginene er lavere enn forventet, samtidig som tapene er høyere enn de hadde sett for seg. De utelukker ikke at estimatene vil jekkes noe ned.Norwegian Finans Holding er i dag den store taperen på Oslo Børs, hvor aksjen nå stuper omsettes 12,89 prosent til 78,40 kroner. Dagens laveste notering har vært på 77,50 kroner.  Mads Johannesen, investeringsøkonom i Netfonds, forteller Hegnar.no at Norwegian Finans Holding kan bli en utbyttemaskin fremover.- Om selskapets vekst skulle stoppe opp, og inntektene står på stedet hvil fremover, vil de fortsatt tjene rundt ni kroner i året, som priser selskapet til en P/E på ni, som er lavere enn børsen for øvrig, og lavere enn mange sammenlignbare selskaper, sier Johannesen til Hegnar.no.- Med begrensede vekstutsikter fremover, kan selskapet starte å betale utbytte istedenfor å bruke pengene på vekst, som vil gjøre Bank Norwegian til et utbyttecase. Med en utbyttepolicy på 50 prosent av resultat per aksje, vil selskapet betale 4,5 kroner i utbytte, som gir en yield på over fem prosent som vil gjøre selskapet til et av de beste utbytte-casene på Oslo Børs, avslutter Johannesen.