Knalldag på Oslo Børs - vinneren gikk amok etter Kina-nyhet

Flere aksjer fikk luft under vingene onsdag. 

Etter en svak periode var det duket for solid opptur på Oslo Børs onsdag i kjølvannet av god stemning i USA  og Asia.Da sluttbjellen ringte sto hovedindeksen i 889,66 poeng, etter en økning på 2,4 prosent. Totalt ble det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6.197 millioner kroner.I begivenhetenes sentrum denne børsdagen var en rekke selskaper som kom med sine tall for tredje kvartal. Mer om det under.OljeprisenBrent-oljen var omtrent uendret på drøyt 76 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag etter en nedtur i forkant av lagertallene fra USA med påfølgende opptur etterpå. Råoljelagrene i USA steg med 3,2 millioner fat til 426,0 millioner fat i uken frem til 24. oktober, ifølge statistikk fra EIA.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Den siste måneden er Brent-prisen ned i overkant av 8 prosent. WTI-oljen var svakt ned til 66,14 dollar fatet.Statoil hoppet 3,44 prosent til 219,30 kroner etter å ha blitt omsatt for mer enn én milliard kroner. Aker BP endte på 278 kroner etter en økning på 3,73 prosent.TallfremleggereBlant selskapene som har lagt frem tall, trekker vi frem Marine Harvest, Hexagon og Europris.Førstnevnte leverte r ekordtall både på inntektene og den operasjonelle driften , men nådde ikke opp til analytikernes forventninger på bunnlinjen. Aksjen endte opp 1,24 prosent til 204 kroner.Europris ga inntektene et løft i 3. kvartal  og aksjen løftet seg også med 6,4 prosent til 22,45 kroner. Analytikerne Hegnar.no har vært i kontakt med er bull.  For Hexagon Composites var omsetningen og driften betydelig svakere  enn i samme periode i fjor, men selskapet doblet likevel bunnlinjen. Aksjen sluttet opp 2,86 prosent til 25,20 kroner.- Selskapet guider bra fremover på kjøretøysegmentet, som var svakt i 3. kvartal, sa Alfred Berg-forvalter Leif Eriksrød i en kommentar til Hegnar.no. Går amokDagens soleklare børsvinner er Idex som suste opp 16,1 prosent til 5,66 kroner på svært høy omsetning etter en melding om at selskapet har inngått et partnerskap med XH Smart Tech i Kina for bruk av biometriske smartkort- Vi har ventet lenge på kommersiell utrulling av biometri i smartkort. Selskapets sertifisering med MasterCard tidligere i år, samt denne ordren, indikerer at interessen for utrulling er til stede. Som med biometri til smarttelefoner, vil det høyst sannsynlig dukke opp konkurrerende løsninger over tid, men Idex kan se ut til å ha et lite forsprang, sier Storebrand-forvalter Fredrik Thoresen i en kommentar til Hegnar.no. Orkla-hoppPå Orkla-konsernets årlige kapitalmarkedsdag som ble arrangert i London onsdag, ble konsernets nye finansielle hovedmål offentliggjort.Styret har blant annet en ambisjon om å øke utbytte fra dagens nivå på 2,60 kroner er aksje. Det vil normalt ligge innenfor 50-70 prosent av resultat per aksje, ble det opplyst.«For perioden frem til 2021 målsetter Orkla en vekst i underliggende EBIT-margin på minimum 1,5 prosentpoeng justert for oppkjøp og valuta», het det i en børsmelding. Markedet reagerte med å sende aksjen opp 2,77 prosent til 72,74 kroner.LPG-rakettBW LPG var en aksje som fikk luft under vingene onsdag.Til slutt endte aksjen opp 8,9 prosent til 38,89 kroner.I en oppdatering i forkant av kvartalsrapporten som kommer 21. november, gjentok Arctic Securiteis tirsdag sin kjøpsanbefaling og kursmålet på 44 kroner.