Knallrød børsdag - flere aksjer fikk skikkelig juling

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 1,95 prosent før den sluttet på 882,97 poeng. Det ble omsatt aksjer for nesten 4,6 milliarder kroner.Profilerte selskaper som Norwegian, PGS og Aker falt henholdsvis 5,88 prosent, 6,93 prosent og 5,39 prosent.OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 79,37 dollar, ned 0,51 prosent.Markedet fokuserer nå ifølge TDN Direkt på de amerikanske sanksjonene mot oljesektoren i Iran som trer i kraft 4. november, samt forholdet mellom USA og Saudi-Arabia i etterkant av forsvinningen til Jamal Khashoggi. Myndighetene i Saudi-Arabia bekreftet i helgen at Khashoggi ble drept på konsulatet i Istanbul.Equinor falt 2,96 prosent til 216,50 kroner, DNO falt 4,29 prosent til 15,85 kroner mens Aker BP falt 5,79 prosent til 289,60 kroner.Solstad OffshoreSolstad Offshore har nå bestemt seg for å starte forhandlinger med långivere og andre interessenter  for å forbedre den overordnede likviditetssituasjonen og for å skape en langtidsplattform for selskapet.Ledelsen tror vintersesongen vil bli utfordrende for rederiets likviditetsposisjon, til tross for tegn på et bedre marked og at rederiet overholder de viktigste finansielle lånebetingelsene per 3. kvartal 2018.Aksjen stupte 22,33 prosent til fire kroner.Havila ShippingStaten, gjennom Garantiinstituttet for norsk eksportkreditt (Giek), halverte for to uker siden aksjebeholdningen i offshorerederiet Havila Shipping, som eies gjennom selskapet Box Topco AS.I forrige uke ble aksjeposten barbert med ytterligere 22.498 aksjer. Dermed sitter Giek igjen med rundt 178.000 aksjer i offshorerederiet.Staten kom, sammen med en rekke andre finansinstitusjoner, inn på eiersiden i Havila Shipping gjennom restruktureringen av rederiet som ble fullført i starten av 2017.Mandag endte aksjen på 4,66 kroner etter et kursfall på 17,52 prosent.MulticonsultMulticonsult meldte mandag morgen at de forventer å rapportere en svakt positiv EBIT i 3. kvartal . Årsaken er tap i Link arkitektur og internasjonale segmenter, samt svakere omsetning enn ventet i Stor-Oslo og regionalt i Norge.EBIT-marginen ventes å ende på litt under fire prosent, mens lønnsomheten for hele 2018 er forventet å være på samme nivå som i 2017.Aksjen falt 11,21 prosent til 57 kroner.PolarcusPolarcus er tildelt et 3D-seismikkprosjekt i Sørøst-Asia, med planlagt start i 4. kvartal 2018 og en varighet på fire måneder. Etter denne tildelingen er Polarcus-flåten 100 prosent booket i 4. kvartal.Polarcus klatret 9,17 prosent til 1,81 kroner.