Laks, laks og mere laks på all-time high-listen

Laks kupper den positive delen av listen, mens kriserammet riggselskap begynner å bli fast inventar på low-listen.

Lakseaksjene fortsetter den fenomenale utviklingen på børsen fredag.Ved lunsjtider står både Lerøy, Grieg Seafood, Norway Royal Salmon og Austevoll Seafood i all-time high.Lerøy handles 74,36 kroner, opp 2,91 prosent. Siden bunnen på 1,70 kroner er aksjen opp 4.300 prosent.Grieg Seafood er en av analytikerfavorittene siden selskapet har gode forutsetninger, og tilatelser, til videre vekst. Aksjen stiger 2,54 prosent fredag til kurs 129,2 kroner.Norway Royal Salmon-aksjen legger på seg 3,53 prosent til 234,5 kroner.Austefoll Seafood eier omtrent halvparten av Lerøy og gjør det derfor bra i takt med det brede oppdrettsselskapet. Aksjen stiger 3,03 prosent til 129,4 kroner.På all-time low listen finner vi Fred Olsen Energy som har falt som en sten i år.Selskapet sliter med å betjene den skyhøye gjelden og kapasitetsutnyttelsen på riggene er horribel.Aksjen faller 1,17 prosent til 2,372 kroner. Nordea Markets har kursmål for aksjen på 0,1 kroner, så nedsiden kan fortsatt være stor.En annen gjenganger på low-listen er XXL som nå handles for 38,25 kroner, ned 1,80 prosent.Sportsgiganten sliter i et knalltøft segment der de fleste taper penger eller sliter med å vokse. For dårlig og for godt vær skal være noe av grunnen til at XXL har levert svakere enn forventet den siste tiden, men det kan virke som investorene ser mer strukturelle problemer for XXL.Apptix er også i all-time low og "har falt hundre prosent fra toppen", som Trygve Hegnar liker å si.Aksjen er ned 4,76 prosent til 0,56 kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker