- Må skatte av hytteleie under markedspris

Siv Jensen risikerer å måtte skatte av hytteavtalen.

Finansminister Siv Jensen betaler 40.000 kroner i året for leie hytten til milliardær Johan H. Andresen, som ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Bærum. Avtalen gjelder for 10 år, er ifølge flere eksperter godt under markedspris.En megler har omtalt leieavtalen som millionrabatt. Jusprofessor Frederik Zimmer mener at hytteleie under markedspris er skattepliktig, skriver DN.- Det reguleres i prinsippet av skatteloven paragraf 5-20, 3 ledd som lyder: «Som skattepliktig inntekt anses vederlagsfri bruk av andres eiendel.» Det er på det rene at «vederlagsfri» også omfatter delvis vederlagsfri, sier Zimmer til avisen.På spørsmål om man skal skatte av leie under markedspris, svarer professoren følgende. - Ja. Differansen mellom leieverdi og faktisk betalt leie er skattepliktig inntekt, sier han til DN.Finansminister Siv Jensen (Frp) har tidligere innrømmet at hun kan havne i en habilitetskonflikt som en følge av hytteavtalen med milliardær Johan H. Andresen. Andresen er leder av Etikkrådet, som er underlagt Norges Bank og Finansdepartementet og som skal rådgi om investeringer i oljefondet. Det var Jensen som utnevnte Andresen til rådsleder i 2014.


Les også