Marine Harvest kan få seg en lærepenge

Marine Harvest

Marine Harvest risikerer å miste en konsesjon etter laks på rømmen.

Chilenske myndigheter ønsker å gi laksenæringen en lærepenge og statuere et eksempel, noe som kan gå ut over Marine Harvest, skriver Intrafish onsdag og viser til «en velinformert chilensk kilde som ikke ønsker å oppgi navn», ifølge TDN Direkt.Selskapet risikerer å miste en konsesjon etter at nesten 700.000 laks rømte i juli.- Myndighetene trenger å vise muskler, å vise folk flest at de har kontroll og slår hardt ned på næringsaktører som ikke overholder regelverket. Men det er akkurat det som er problemet. Lovverket er ikke klart og tydelig på hendelser som den ved Isla Huar i vinter. Marine Harvest Chile har dessuten skaffet seg landets beste rådgivere i denne prosessen, sier kilden.Han tror ikke at selskapet kommer til å miste konsesjonen, men sier at myndighetene og næringens motstandere vil tyne mest ut av situasjonen, skriver bransjenettstedet.