Markant opp på børsene i Kina og Japan

Svingningene fortsetter, og de asiatiske børsene stiger klart tirsdag.

A man walks by an electronic stock board of a securities firm in Tokyo, Thursday, Oct. 18, 2018. Shares fell Thursday in Asia after a retreat on Wall Street driven by a sell-off of technology shares, homebuilders and retailers. A report of weaker Japanese exports in September underscored uncertainties over the outlook for trade. (AP Photo/Koji Sasahara) Koji Sasahara

De aller fleste børsene i Asia stiger klart tirsdag morgen.Dagens oppgang kommer ifølge Bloomberg News etter at USAs president Donald Trump uttalte til Fox News at han tror han vil få på plass en «flott» handelsavtale med Kina. Trump skal møte sin kinesiske kollega XI Jinping under G20-møtet i Argentina om en måned.I Japan stiger Nikkei 1,58 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,37 prosent.Shanghai Composite klatrer 1,62 prosent, og CSI 300 er opp 2,09 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,21 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 1,38 prosent, S&P/ASX 200-indeksen klatrer 1,34 prosent, mens Straits Times i Singapore derimot faller 0,37 prosent.