Markedet er oversolgt – vi kan få en rekyl

Oktober har så langt vært en (knall)rød måned. 1. oktober sluttet hovedindeksen på 942,11 poeng, og i dagene etter har pilen stort sett pekt ned.I skrivende stund står hovedindeksen i 873,31 poeng (+0,41 prosent), mens dagens laveste notering har vært på 850,99 poeng. Da snakker om vi en nedgang på rundt 90 punkter på tre og en halv uke.Spørsmålet er da om dette er en kjøpsanledning eller om man bør holde seg unna Oslo Børs.Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets sier til Hegnar.no at markedet virker oversolgt.- Fra et kortsiktig teknisk perspektiv ser markedet oversolgt ut, så det er sannsynlig at det kommer en rekyl, sier Harper til Hegnar.no.- På litt lengre sikt ser det ut til at USAs økonomiske vekst er for sterk til at syklusen skal bråstoppe nå. Det kan være positivt for aksjer, forteller strategen.Harper minner om at BNP-veksten i USA er over trend, og trolig vil falle i de kommende kvartalene. Strategen understreker at dette kan bidra til høy volatilitet.- Er dette en kjøpsmulighet?- På kort sikt kan dette være en kjøpsmulighet, men prisingen tyder på at dette ikke er tiden for å være for grådig, sier Harper til Hegnar.no.Han utelukker ikke at vi ser hovedindeksen i 1.000 de neste 12 månedene dersom oljeprisen stiger til over 80 dollar fatet og USAs BNP forblir solid.