Meglerfavoritt skyter fart

Oslo Børs har falt noe tilbake utover formiddagen, men holder seg fortsatt i positivt terreng. Hovedindeksen står i skrivende stund (11.50) i 895,82, opp 0,26 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.627 millioner kroner.I Asia var det betydelig børsfall mandag, som skyldes blant annet etter geopolitiske uroligheter knyttet til forholdet mellom Saudi-Arabia og USA.Ifølge Nordea Markets er det spennende å se om frykten fortsetter å sende markedene i utforbakke, eller om markedet gjenvinner fotfeste.- Dersom rapporteringssesongen viser seg sterk, både når det gjelder resultatvekst og kommunikasjonen om fremtiden fra ledelsen, vil dette trolig sende markedene oppover igjen. Denne uken kommer flere tungvektere som Morgan Stanley, Goldman Sachs, Blackrock, Johnson & Johnson, IBM og Netflix og mange flere til å rapportere resultatene for tredje kvartal, Nordea Markets. OljeprisenBrent-oljen er opp 1,08 prosent til 81,28 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,74 prosent til 71,86 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 80,57 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.I helgen uttalte USAs president Donald Trump at Saudi-Arabia kan komme til å stå overfor "alvorlige straffer" dersom det viser seg at den saudiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på det saudiske konsulatet i Istanbul, men Saudi-Arabia nekter for å være innblandet i forsvinningen.Ifølge TDN Direkt understreker Platts at denne utviklingen kommer på et tidspunkt der det er økt press på Saudi-Arabia fra USA om å øke oljeproduksjonen for å holde prisene balanserte når sanksjonene mot Iran snart innføres.- Markedet har igjen uttrykt bekymringer knyttet til geopolitiske spenninger i Midtøsten etter USA og Saudi-Arabia vekslet kommentarer over forsvinningen av den saudiske journalisten, som har ført til et hopp i prisene, sier oljeresearch-sjef Wang Xiao i Guotai Junan Futures, ifølge nyhetsbyrået.Fredagens ukentlige riggtellig fra Baker Hughes viste at det per 12. oktober var 1.258 rigger i operasjon i Nord-Amerika . Det er 24 flere enn for en uke siden.Equinor er opp 0,59 prosent til 222,30 kroner. Marine HarvestJohn Fredriksen-dominerte Marine Harvest har lagt frem noen av sine tall for 3. kvartal . Aksjen klatrer 1,72 prosent til 191,85 kroner.Selskapet meldte om et slaktevolum på 110.000 tonn i perioden, selskapet har tidligere guidet et slaktevolum på 108.000 tonn.Operasjonell EBIT endte ifølge meldingen på cirka 204 millioner euro, mot 194 millioner euro i samme periode i fjor. Ifølge TDN Finans var det på forhånd ventet en operasjonell EBIT på 184 millioner euro.Varsler reservetapProtector Forsikring faller hele 17,81 prosent til 38,95 kroner mandag, og topper taperlisten så langt.Nedgangen kommer etter at selskapet melder at de vil bokføre et betydelig reservetap i 3. kvartal . Tapet er i hovedsak knyttet til insektet skjeggkre og utgjør samlet 146 millioner kroner.Plassene bak Protector finner vi Avocet Mining, som faller 13,33 prosent til 52 øre, mens Induct-aksjen svekker seg 12,58 prosent til 6,95 kroner.OppdateringTargovax har nå lagt frem data fra fase I/II-studien TG01  med 32 pasienter, og avholder mandag kapitalmarkedsdag.- Vi har i denne studien vist sterk immunaktivering og signal på klinisk effekt for TG01 i pasienter med operert kreft i bukspyttkjertelen. Lengden på både overlevelse og tiden det tok før pasientene fikk tilbakefall styrker vår tro på at TG01 kan bli et verdifullt behandlingsalternativ for denne pasientgruppen i framtiden, sier medisinsk direktør i Targovax, Magnus Jäderberg, i en kommentar.Aksjen klatret i åpningen over fire prosent, men er nå opp 1,06 prosent ti 11,46 kroner.Fortsetter oppGaming Innovation Group steg fredag hele 18,7 prosent på etterlengtet intensjonsavtale i USA . Mandag fortsetter oppgangen, og aksjen stiger nå 8,05 prosent til 3,22 kroner.ABG Sundal Collier oppgraderte spillselskapet til «kjøp» fra «hold» etter 2. kvartal, med et kursmål på 4,00 kroner. Dette tilsier at meglerhuset ser en betydelig oppside for aksjen fra dagens nivå.DNODNB Markets tar BW Offshore ut av sin ukentlige portefølje av anbefalte aksjer.Men meglerhuset vil beholde eksponeringen mot energisektoren, og tar inn DNO.DNO gjør et byks og er opp 7,52 prosent til 16,73 kroner. BW Offshore faller 2,70 prosent til 57,70 kroner.