Meglerhus: Kan gi en reaksjon opp

Viktig volumindikator har holdt seg sterk i Schibsted-aksjen, ifølge oppdatering fra Christiania Securities.

Schibsted meldte fredag om et svakere 3. kvartal, med et resultat etter skatt på 429 millioner kroner, mot 553 millioner kroner i samme periode i fjor.Likevel innfridde selskapet, ettersom konsensus pekte mot et nettoresultat på 380 millioner kroner.Brutt stigende trend«Schibsted har brutt den stigende trenden og innledet i medio september en hurtig fallende trend. Gulvet i denne korte, hurtig fallende trenden går mellom støtte ved 255 og 262 kroner», går det frem av en oppdatering Christiania Securities.Taket er ifølge analytikerne sammenfallende med motstandsnivået ved 283 kroner. Kursen har også motstand ved 290 og 295 kroner og noe støtte rett under 270 kroner, mener de.  «RSI ligger i en fallende trend som bekrefter det svake kursbildet. Indikatoren nærmer seg imidlertid oversolgt område, noe som etter hvert kan gi en reaksjon opp», heter det.Et trekk som skiller Schibsted fra flere av de andre større selskapene på Oslo Børs er ifølge meglerhuset at volum også den senere tiden har vært høyere på dager med oppgang enn på dager med nedgang.«Mens en rekke andre av de større børsnoterte selskapene har hatt høyere volum på dager kursen har falt enn på dager kursen har steget, så har denne viktige volumindikatoren holdt seg sterk i Schibsted-aksjen», skriver analytikerne i oppdateringen.

På linje med forventet- Schibsted sin rapport for 3. kvartal var omtrent på linje med forventningene, kommenterer analytiker i Arctic Securities Henriette Trondsen til Hegnar.no. I tillegg til skuffelse rundt veksten i classifieds-siden i Frankrike og eierandelen Schibsted velger å beholde i MPI, tror analytikeren aksjen er noe påvirket av sentimentet i teknologi og media generelt i dag, etter svakere enn ventet rapporter fra blant andre Google og Amazon i natt.Schibsted A-aksjen faller i skrivende stund 2,38 prosent på Oslo Børs til 274,70 kroner.- Jeg tror markedet er skuffet over noe svakere vekst på classifieds (rubrikksidene/Finn.no-sider globalt) i Frankrike og Sverige, selv om det ble motvirket av bedre enn ventede tall fra Norge (Finn) og Italia, sier analytikeren. Avisene - som har mindre betydning for aksjekursen – leverte ifølge Trondsen overraskende bra tall, mens Lendo var svakere i Norge, på grunn av lavere lånevekst i Norge.- Alt i alt var rapporten som forventet, og jeg vil nok øke estimatene mine på grunn av lavere investeringer i nye classifieds-sider etter at Schibsted i dag sa at de endrer satsingen på appen Shpock, som har vært en betydelig del av disse. Ler hele saken og mer om fokuset fremover her.