Meglerhus om Norsk Hydro: Et verdensklasseselskap

Handelsbanken Capital Markets ser flere grunner til å være optimistisk til Hydro, og gjentar kjøpsanbefalingen sin.

Onsdag kom den oppsiktsvekkende meldingen om at Norsk Hydro stanser produksjonen ved Aluminaraffineriet Alunorte i Brasil.Markedet reagerte med sjokk og vantro, og sendte aksjen ned nesten 12 prosent. Fallet fortsetter torsdag, og flere meglerhus har valgt å nedgradere aksjen, samt høvle kursmålene, i etterkant av nyheten.ABG Sundal Collier var en av dem.Det norske meglerhuset valgte å jekke ned anbefalingen fra «kjøp» til «selg» og kuttet samtidig kursmålet til 35 kroner, fra tidligere 45 kroner.Det innebærer en nedside på ytterligere 15 prosent etter de siste dagers kraftige fall.- Et selskap i verdensklasseNoen analytikere forholder seg imidlertid positive.Handelsbanken Capital Markets forutsetter i en oppdatert prognose at produksjonsstansen vil føre til null alumina-volumer i første halvår 2019, noe som vil ha en direkte effekt på EBITDA på rundt 5 milliarder kroner, samt 2 milliarder kroner i ytterligere indirekte effekter for smelteverkene.- Likevel fortsetter vi å tro at Alunorte-situasjonen sannsynligvis vil bli løst de kommende månedene, og med en bunnsolid balanse som muliggjør sterke utbytter, 56 prosent oppside til vår SOTP-verdi på 67 kroner aksjen og attraktive multipler, er vi overbevist om at et overdrevet pessimistisk scenario er priset inn i aksjen, heter det i en fersk oppdatering fra meglerhuset.Kursmålet senkes til 54 kroner fra tidligere 64 kroner, men meglerhuset velger likevel å opprettholde kjøpsanbefalingen.«Norsk Hydro: Et verdensklasse-selskap som møter midlertidige tilbakeslag».Slik tituleres oppdateringen sendt ut til kunder torsdag morgen.Dersom Handelsbanken har rett i sine prognoser, er nå et godt tidspunkt å hamstre Hydro-aksjer på.