Meglerhus ser økt oppsiderisiko - aksjene stiger

Oslo Børs holder seg fortsatt på pluss-siden ved lunsjtider. Hovedindeksen står i skrivende stund i 943,35, opp 0,54 prosent. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.672 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er mandag opp 0,63 prosent til 83,25 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,37 prosent til 73,52 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 82,50 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljemarkedet har den seneste tiden blitt styrket av fallende iransk råoljeeksport, og de amerikanske sanksjonene mot landet vil ifølge TDN Direkt ha effekt fra 4. november.- Iransk oljeeksport faller fortere enn forventet, sier råvareanalytiker i UBS Wealth Management, Giovanni Staunovo, til The Wall Street Journal.Et videre tegn på påvirkningen sanksjonene mot Iran vil ha på oljemarkedet er ifølge Reuters det kinesiske selskapet Sinopecs uttalelser om de har halvert sine skipninger av iransk råolje i oktober, melder TDN Direkt.- Dersom kinesiske raffinerier overholder de amerikanske sanksjonene mer enn forventet, så vil markedsbalansen sannsynligvis stramme seg til mer aggressivt, sier råvareanalytiker Edward Bell i Emeriates BND Bank i et kundenotat publisert søndag, ifølge nyhetsbyrået.Ellers blir oljeprisen støttet av fredagens riggtall fra Baker Hughes , som viste en nedgang på tre oljerigger i USA forrige uke.Equinor stiger 0,83 prosent til 231,40 kroner. Ellers i Olje er AkerBP opp 0,41 prosent på nest høyeste volum, etter å vært opp nærmere tre prosent tidligere mandag. DNO klatrer 3,15 prosent. Alt trolig tapt Dagens hittil største taper er Avocet Mining. I åpningen falt aksjen rundt 21 prosent. Ved lunsjtider har fallet forsterket seg til 40,52 prosent til 80 øre. Selskapet kom med en oppdatering mandag morgen, hvor selskapet skriver at lånene på 29,9 millioner dollar fra Elliott-tilknyttede Manchester Securities (selskapets største aksjonær), fortsatt utgjør en ikke-bærekraftig gjeldsbyrde.- Et mulig utfall av disse samtalene kan bli at Avocet-konsernet brytes opp ytterligere på en ryddig måte, og til slutt oppløses. Hvis dette skjer, ventes lite eller ingenting til Avocet-aksjonærene, gitt selskapets gjeld, heter det.Fortsetter nedFred. Olsen Energy raste fredag 16,5 prosent til 2,84 kroner , etter at Nordea Markets nedjusterte sitt kursmål på aksjen med hele 90 prosent til 0,1 kroner.Mandag morgen faller aksjen ytterligere 21,76 prosent og omsettes nå for 2,22 kroner.Første avtaleBiotec Pharmacons datterselskap ArcticZymes AS har inngått sin første avtale for bruk av Salt Active Nuclease i genterapi.Den kommersielle verdien på denne typen avtale estimeres til 1-3 millioner kroner årlig.Nyheten sender Biotec-aksjen er ned 0,21 prosent til 4,79 kroner. Inngått forlikNels danske datterselskap Nel Hydrogen A/S har nå inngått et forlik med PDC Machines , en av selskapets leverandører i USA. Nel offentliggjør ingen detaljer om forliket, men påpeker at saken har gitt negative kostnadseffekter for 3. kvartal slik som det ble varslet i andrekvartalsrapporten.Aksjen stiger 3,0 prosent til 3,98 kroner. Laksen hopper Handelsbanken Capital Markets justerer nå sine kursmål på Marine Harvest, Salmar, Lerøy Seafood, Grieg Seafood og Bakkafrost, melder TDN Direkt.Bakgrunnen er ifølge nyhetsbyrået at meglerhuset ser en oppsiderisiko for lakseprisen de neste årene, og venter henholdsvis snittpriser på 62,5 og 63,5 kroner per kilo i 2019 og 2020.For SalMar beholder meglerhuset ifølge TDN Direkt en akkumuler-anbefaling og et kursmål på 440 kroner per aksje. De skriver imidlertid at de ser noe oppside til verdsettelsen på tross av at aksjen er høyere priset enn de andre norske.SalMar-aksjen stiger 3,10 proesnt til 418,80 kroner. Marine Harvest er opp 1,43 prosent, mens Lerøy Seafood og Grieg Seafood er ned 3,88 og 3,91 prosent. RyanairRyanair nedjusterer helårsguidingen for regnskapsåret 2019 med tolv prosent, ifølge en melding mandag. Det er høyere oljepris, høyere EU-kostnader og lavere billettinntekter som følge av streikene den siste tiden som skal være årsaken til nedjusteringen.Aksjen faller nesten 10 prosent.På Oslo Børs faller Norwegian 3,18 prosent.


Les også