Microsoft leverer langt bedre enn ventet

Teknologigiganten leverte bedre enn analytikerne forventet både på topp og bunn.

Microsoft rapporterte tall for deres 1. kvartal 2019 rett etter børsslutt i USA.Justert resultat per aksje kom inn på 1,14 dollar per aksje, mot ventet 0,96 dollar per aksje.Resultatet kom inn på 8,82 milliarder dollar, mot 6,58 milliarder dollar ved samme korsvei i fjor.Driftsresultatet endte på 9,96 milliarder dollar, mot 7,71 milliarder dollar året før.Omsetningen kom inn på 29,08 milliarder dollar mot forventet 27,90 milliarder dollar og 24,54 milliarder dollar i fjor.De tre støreste segmentene, «Productivity and Business Processes», «Intelligent Cloud» og «More Personal Computing» omsatte for henholdsvis 8,24-, 6,92- og 9,38 milliarder dollar.- Vi har startet regnskapsåret 2019 på en svært god måte, noe som er et resultat av vår innovasjon og tilliten kunde gir oss til å drive deres digitale transformasjon. Vi er glade for å hjelpe våre kunder med å bygge den digitale kapasiteten de trenger for å blomstre og vokse med en forretningsmodell som er tilpasset deres suksess, heter det fra Satya Nadella, CEO i Microsoft, i en melding.Aksjen stiger 1,95 prosent til 104,32 dollar i etterhandelen onsdag.


Les også