Nedstenging satte fart på brasilianske myndigheter

Norsk Hydro har etter onsdagens store nyhet vært i møter med brasilianske myndigheter de fra før av ventet på svar fra.

Norsk Hydro har de siste dagene falt kraftig på Oslo Børs etter nyheten om at deres aluminiumsraffineri i Brasil, Alunorte, nå klargjør for full nedstenging av produksjonen . Som en følge av beslutningen må industrigiganten også stenge ned aluminiumsmelteverket Albras og bauksittgruven Paragominas.Både markedet og de brasilianske myndighetene ble overrasket over Norsk Hydros beslutning. Ifølge DN reagerte lokale myndigheter reagerte raskt. Samme morgen som brasilianerne våknet til meldingen, ble Hydro kalt inn på teppet til et møte med den lokale guvernøren Simão Jatene og en rekke toppbyråkrater. Det er Hydro fornøyd med.- Vi ser nå at det vil bli møter med de organene som vi har ventet på ganske lenge, og vi håper dette kan gi noen positive resultater til slutt, sa Hydro-sjef Svein-Richard Brandtzæg i en telefonkonferanse onsdag kveld, ifølge avisen.- Dette er møter med myndighetene som vi har ventet på svar fra. Så det betyr ikke umiddelbart at vi ser løsninger her, men i det minste er det godt å se at det er ganske høy aktivitet nå og at det har vært en rekke møter som er blitt avholdt allerede, og det er også et veldig viktig møte med myndighetene i Pará «as we speak», sa Hydro-sjefen.Eirik Melle, senioranlytiker Industry Insight i Danske Bank, spådde onsdag formiddag overfor Hegnar.no at nedstengingen kunne sette fart på myndighetene i Brasil.- Jeg tror dette kan dra ut i tid, akkurat som reduksjonen ned til 50 prosent gjorde. Samtidig, på den andre siden, bør full nedstengning kunne gi ytterligere press på myndighetene i Brasil, som følge av at dette i enda større grad vil påvirke flere arbeidere, leverandører og lokalsamfunn, sa senioranalytikeren.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også