Nordea Markets-økonomer: Vi trenger høyere rente

Økonomene i Nordea Markets er klare i sin tale; veksten i norsk økonomi vil bli såpass god, at vi trenger høyere renter.

Veksten i norsk økonomi er allerede høy, på tross av at tre viktige faktorer holder igjen veksten, mener økonomene i Nordea Markets.«Faktorene som holder igjen vil miste taket neste år, og veksten i norsk økonomi vil bli såpass god at vi trenger høyere renter», slår analytiker Joachim Bernhardsen, Erik J. Bruce og Lars Mouland fast i fersk oppdatering.Bra for NorgeSterkere vekst, strammere arbeidsmarked og tiltagende lønnsvekst betyr høyere rente. Norges Bank anslår et par renteøkninger i året de neste årene. Utsiktene for økonomien er såpass gode at det fort kan bli mer, mener Nordea-økonomene.HoveddriverenLange renter er på en stigende trend og har ifølge Bernhardsen, Bruce og Mouland kommet bra opp gjennom september. Normaliseringen av pengepolitkken internasjonalt har vært hoveddriveren bak renteoppgangen.«Med Norges Bank i gang med en normalisering i renten og tegn fra eurosonen om at en normalisering snart er aktuelt der også, vil den videre trenden i lange renter være opp», heter det i oppdateringen.Positivt kronesynKronen har styrket seg etter de svært svake nivåene vi så i august.«Vi har et positivt kronesyn, men på kort sikt vil vi trolig se en konsolideringsperiode», avslutter økonomene i Nordea Markets.


Les også