Nordea Markets ser mindre oppside i Elkem

Meglerhuset anbefaler fortsatt kjøp av aksjen. 

Nordea Markets gjentar sin kjøpsanbefaling på Elkem mens kursmålet nedjusteres til 41 kroner fra tidligere 55 kroner.Det skriver meglerhuset i en oppdatering, ifølge TDN Direkt. Meglerhusets inntjeningsestimat for 2018-20 reduseres med henholdsvis 8 prosent, 23 prosent og 21 prosent, som i hovedsak skyldes endrede antagelser vedrørende det kinesiske silikonmarkedet.- Vi tror fortsatt at 2019 og 2020 vil bli sterke år for Elkem, sett bort fra mulighetene for en global resesjon som vi mener er den største risikoen, skriver meglerhuset. Basert på våre estimater for inntjening pr aksje i 2019 på 4,6 kroner, handles Elkem med en P/E på 5,4x. Gitt aksjens sterke balanse, samt sin sterke globale posisjon innenfor nisjen, er Elkem etter vår mening underpriset, skriver meglerhuset.