Brian Cliff Olguin

Nordea-strateg: Den negative stemningen fortsetter

Denne uken sparkes rapporteringssesongen i USA i gang. Dette bør du ifølge sjefstrategen i Nordea Wealth Management følge med på.

Ettersom innenlandske kinesiske børser var stengt hele forrige uke, var åpningen mandag morgen spennende å følge med på.«Det var mye negativt å ta igjen, og uken starter med en klar nedgang til tross for at kinesiske myndigheter varslet nye stimulitiltak gjennom helgen, med ytterligere kutt i bankenes reservekrav», skriver sjefstrateg i Nordea Wealth Management, Leif-Rune Husebye Rein i en fersk oppdatering.Ellers i Emerging Markets var fokuset ifølge strategen rettet mot Brasil i helgen, hvor innledende runde til presidentvalget klart ble vunnet av den høyreorienterte Jair Bolsonaro. Han endte med en oppslutning på 46,7 prosent, og det må derfor holdes en andre valgrunde hvor han møter Fernando Haddad.«Brasil har vært lyspunktet når det gjelder aksjeavkastning den siste uken, ettersom Bolsonaro styrket sin posisjon på meningsmålingene», heter det fra Husebye-Rein i oppdateringen.Verdt å følge med Denne uken er tynn hva gjelder makrodata som fenger markedets interesse, men i og med at fokuset nå er på frykt for høyere renter, vil inflasjonsdata i USA på onsdag og torsdag ifølge strategen være verdt å følge med på.«I tillegg skal en rekke Fed-medlemmer på talerstolen, og finansmarkedet vil lete etter signaler om videre rentepolitikk i USA», skriver han.Negativ stemningViktigere for aksjemarkedet er inntjeningssesongen, som vil få økt fokus i USA, da store banker som JP Morgan, Citi, og Wells Fargo alle rapporterer denne uken.«Børsene i Asia peker nedover her på morgenkvisten, med de innenlandske kinesiske aksjemarkedene i front. Dermed fortsetter den negative stemingen fra forrige uke», skriver strategen.Det japanske aksjemarkedet holder stengt i dag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også