Norsk Hydro gjenopptar produksjonen

Norsk Hydro gjenopptar nå halv produksjon ved Alunorte.

Norsk Hydro gjenopptar nå produksjonen ved aluminiumsraffineriet Alunorte i Brasil. Selskapet har nå fått godkjennelse fra miljømyndighetene i Pará, SEMAS, til å gjenoppta produksjonen på 50 prosent kapasitet under tilsyn, opplyses det i en melding tirsdag morgen.Det kommer etter at selskapet i helgen fikk en godkjennelse fra de føderale miljømyndighetene IBAMA til å benytte den nye og moderne pressfilter- teknologien for å prosessere bauksittrester.Allerede etter IBAMA-godkjennelsen var analytikerne betydelig mer positive til Hydro-aksjen, og fire meglerhus anbefalte kjøp .- Dette er et viktig steg for å komme tilbake til, i første omgang halv produksjon, og etterhvert full produksjon, uttalte analytiker Truls Engene i SEB til Hegnar.no .To ukerAlunorte er ifølge meldingen forventet å produsere på 50 prosent kapasitet innen to uker.- Med dokumentasjon som verifiserer integriteten til vårt system for å prosessere bauksittrester ved bruk av pressfilteret, og i forståelse med SEMAS, er vi nå i stand til å gjenoppta driften på Alunorte på en trygg måte, sier Hydros leder for forretningsområdet Bauksitt og Alumina forretningsområde, John Thuestad, i en kommentar.- Dette er en svært velkommen utvikling for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i Pará, så vel som å sikre leveranser til våre globale kunder og markeder, sier Thuestad.Alunorte har produsert på halv kapasitet siden mars, da statlige miljømyndigheter og domstolen beordret aluminaraffineriet til å redusere produksjonene med 50 prosent. Føderale miljømyndigheter beordret stopp av oppstarten av det nye deponiet for bauksittrester (DRS2) og pressfilteret, og domstolen beordret også stopp av oppstarten av DRS2.Som følge at dette har Alunorte vært begrenset til å deponere bauksittrester i det gamle DRS1-deponiet, ved å bruke det mindre effektive trommelfilteret.Avsluttet umiddelbartEksterne geotekniske eksperter anbefalte i forrige uke at bruken av DRS1 basert på trommelfilteret burde avsluttes umiddelbart.DRS1 er allerede i prosess med å bli planert, som et første steg for at området skal stenges og rehabiliteres. Ved å bruke pressfilter-teknologien i denne prosessen er Alunorte i stand til å fortsette å deponere bauksittrester i DRS1 på en trygg måte, i påvente av tillatelse til å bruke DRS2.I tillegg til at Alunorte gjenopptar driften på halv kapasitet, vil beslutningen føre til at Hydros bauksittgruve Paragominas kan gjenoppta leveranser til Alunorte på 50 prosent kapasitet.Hydros deleide smelteverk Albras, lokalisert ved siden av Alunorte og fullt ut avhengig av aluminaforsyning fra raffineriet, vil være i stand til å fortsatt produsere 230 000 tonn årlig, halvparten av den totale årlige kapasiteten på 460 000 tonn.Hydro melder at de fortsetter dialogen med alle relevante myndigheter for å bringe raffineriet tilbake til full produksjon og normalisere driften i Brasil.Les hele meldingen her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også