Norwegian Air Shuttle i «fremtredende» samtaler

Finansdirektør Geir Karlsen i Norwegian sier at selskapet er i «fremtredende» samtaler.

Norwegian har i dag lagt frem sine kvartalstall. Finansdirektør Geir Karlsen kunne fortelle at selskapet er i «fremtredende» samtaler om en joint venture-løsning for deler av flyflåten, men understreker at det er ingen garantier for at samtalene vil føre til noe, ifølge TDN Direkt.Han utdyper ikke hvem samtalene er med eller hvor mange fly det er snakk om.I tillegg sier han ifølge nyhetsbyrået at selskapet håper å «komme tilbake til markedet med en ny transaksjon» snart, med referanse til gårsdagens melding der flyselskapet kunngjorde salget av ytterligere to fly gjennom datterselskapet Arctic Aviation Assets - også de av typen Boeing 737-800.Styreleder Bjørn Kise i Norwegian Air Shuttle sier til TDN Direkt at det ikke er noe nytt rundt interessen fra International Airlines Group (IAG), men påpeker at IAG har uttalt at de vil selge seg ut dersom de ikke lenger er interessert.- IAG har jo ikke solgt sine aksjer i Norwegian, og de har jo sagt at hvis de ikke har interesse lenger så selger de. IAG er et fantastisk selskap, sier Kise til nyhetsbyrået, som ikke vil si når de var i kontakt med IAG sist.- I de situasjonene der de har gjort oppkjøp tidligere så har de brukt lang tid. Så når enkelte analytikere sier at nå har det gått så og så lang tid og da er det ikke interesse, så har de kanskje ikke sett på historien der flyselskaper har blitt kjøpt opp i andre situasjoner, sier Kise videre.Tidligere i oktober har blant annet Credit Suisse og Bernstein kommet med analyseoppdateringer, der sannsynligheten for et oppkjøp fra IAGs side vurderes som lavere.