Norwegian håper på avklaring før nyttår

Finansdirektøren håper å kunne oppdatere markedet før årsskiftet. Han varsler også snarlige endringer i vinterprogrammet.

Finansdirektør Geir Karlsen i Norwegian uttalte på Norwegians kvartalspresentasjon i forrige uke at selskapet er i «fremtredende» samtaler om en joint venture-løsning for deler av flyflåten.- Det vi kan si i dag er at dialogen nå begynner å konkretisere seg, sa han, ifølge Finansavisen.I et møte med journalister i London tirsdag lettet finansdirektøren enda litt mer på sløret.Der sa han at Norwegian håper å kunne komme med en oppdatering på den potensielle joint venture-løsningen innen utgangen av året.- Målet er å finne en partner som kan ta en del av aksjene. Norwegian må ikke nødvendigvis være en majoritetsaksjonær i det partnerskapet, sa han, ifølge nyhetsbyrået Reuters.Den potensielle joint venture-avtalen for de opp til 140 flyene selskapet har i bestilling kan ifølge Reuters skaffe inntil 960 millioner dollar, eller om lag åtte milliarder kroner, i egenkapitalfor Norwegian.Det skal være snakk om mange interesserte parter, ifølge Karlsen som understreket at det ikke finnes noen garantier, men at han er optimistisk.Videre sa finansdirektøren til nyhetsbyrået at Norwegian var fokusert på å forbedre prestasjonene i vintermånedene, den vanskeligste perioden for flyselskapene.- Dere vil se oss gjøre endringer i vinterprogrammet, og vi planlegger å gjøre det veldig snart, sa han.