Norwegian-smell på rød børs

Hydro fortsetter ned etter kollapsen i går.

Etter en negativ åpning, har stemningen surnet ytterligere på Oslo Børs.Hovedindeksen står i skrivende stund i 933,23, etter en nedgang på 0,75 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 2.697 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av nye rekorder i USA og stort sett røde børser i Asia tidligere i dag.Toneangivende Europa-børser trekker også nedover.Britiske FTSE 100 faller 1,2 prosent, tyske DAX 0,3 prosent og franske CAC 40 én prosent.Pustepause i oljeOljeprisen tar seg en liten pust i bakken etter gårsdagens rally, men holder seg på høye nivåer torsdag.Brent-oljen er ned 0,2 prosent til 86,13 dollar fatet, som er opp fra rundt 84,55 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 0,1 prosent til 76,31 dollar fatet.USA-tall viste i går overraskende høy lagerbygging i råolje, men bekymringene for USAs nært forestående Iran-sanksjoner fortsetter å prege markedet.- De to siste ukene har vi fått en del flere bevis på at selv noen av de større kundene - India og Kina - ikke kommer til å kjøpe iransk olje fra november. Disse sanksjonene vil trolig bli en del mer effektive enn folk har trodd, sier forsknings- og analysenestsjef John Saucer i Mobius Risk Group til Reuters.I tillegg har begrensninger i USAs rørledningskapasitet bidratt til den sterke oljeprisoppgangen i det siste. På Oslo Børs faller Equinor 0,7 prosent til 228,40 kroner etter å ha gjort et olje- og gassfunn i Barentshavet.Ellers i olje faller Aker BP 0,8 prosent til 342 kroner, mens DNO går tilbake 0,8 prosent til 17,02 kroner.Hydro fortsetter nedGårsdagens store taper, Norsk Hydro, falt markant fra start også i dag, men har hentet seg inn igjen og faller i øyeblikket 1,3 prosent til 42,80 kroner.Fallet kom etter nyheten om at deres aluminaraffineri i Brasil, Alunorte, nå klargjør for full nedstenging av produksjonen .Det fører igjen til stenging av bauksittgruven Paragominas, samt aluminiumsmelteverket Albras , og kan få dramatiske konsekvenser for selskapet.- De mister inntektene, samtidig som at dette fører til at en restart-periode vil gå fra i utgangspunktet å ta noen uker, til å nå ta rundt tre måneder. Dermed er er alt håp om produksjon ved det nye deponiet i 2018 ute. Så får vi se hvor langt inn i 2019 vi må, men dette gir høy risk på estimatene, sa Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen til Hegnar.no onsdag.ABG Sundal Collier reagerte i går kjapt med å nedgradere Hydro fra kjøp til selg , og kutte kursmålet til 35 kroner.Handelsbanken har på sin side fortsatt troen, og gjentar sin kjøpsanbefaling i en analyse der Hydro karakteriseres som et selskap i verdensklasse .Norwegian-smellPå den negative siden merker vi oss også Norwegian, som faller 4,1 prosent til 215,70 kroner. Trafikktallene for september viste fall i yielden.DNB-analytiker Ole-Andreas Krohn lar seg ikke imponere .- Dagens trafikktall fra Norwegian ser ut til å ligge under våre forventninger. Etter syv dager med fallende kurser, ikke minst som følge av utviklingen i oljeprisen, ser dermed dagens oppdatering ut til å kunne tynge noe ytterligere, skriver Krohn i en rapport.Vi tar også med at Orkla faller 2,8 prosent til 68,16 kroner, mens BW Offshore går tilbake 3,3 prosent til 61,10 kroner.Flere lakseaksjer ser rødt, deriblant Bakkafrost som står i minus 2,8 prosent til 516,50 kroner. Salmar og Marine Harvest er begge ned 1,4 prosent.Blant få positive tungvektere finner vi Storebrand og Subsea 7, som stiger hhv. 0,8 prosent til 72,78 kroner og 0,7 prosent til 122,85 kroner.Full gass for NelMen få aksjer stiger mer enn Nel så langt i dag.Oppgangen på 9,2 prosent til 4,58 kroner på dagens femte høyeste volum så langt kommer uten selskapsspesifikke nyheter. Dog har nyhetsstrømmen vært positiv i det siste, og aksjen er opp over 21 prosent bare den siste uken.Bare to aksjer ligger høyere enn Nel på vinnerlisten.Team Tankers stiger 12,5 prosent til 9,00 kroner, mens WR Entertainment er opp 10,2 prosent til 23 øre på Merkur Market.Songa Bulk topper taperlisten på minus 53,0 prosent (2,33 kroner) til 2,07 kroner, men det henger sammen med at aksjen i dag går eksklusive utbytte på 0,2913 dollar (rundt 2,39 kroner).Nærmest følger kjendistunge Induct, som faller 16,7 prosent til 5,00 kroner på Merkur Market.Til slutt tar vi med Napatech på minus 6,8 prosent til 4,40 kroner og Stolt-Nielsen, som faller 3,9 prosent til 123 kroner etter skuffende kvartalstall.