Ny Hydro-smell på rød børs

Norwegian fikk seg også en på nesen.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 929,95 torsdag, etter en nedgang på 1,10 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 5.441 millioner kroner.Wall Street har åpnet markant ned etter at renten på amerikanske «10-åringer» har steget til sine høyeste nivåer siden 2011, det vil si rundt 3,2 prosent.At både jobless claims og industriordre overrasker positivt, hjelper ikke nevneverdig på stemningen.Toneangivende Europa-børser trakk også nedover.Britiske FTSE 100 falt 1,4 prosent, tyske DAX 0,4 prosent og franske CAC 40 1,5 prosent.Pustepause i oljeOljeprisen tar seg en pust i bakken etter gårsdagens rally.Brent-oljen er ned 0,5 prosent til 85,90 dollar fatet, som likevel er godt opp fra rundt 84,55 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 0,8 prosent til 75,78 dollar fatet.USA-tall viste i går overraskende høy lagerbygging i råolje, men bekymringene for USAs nært forestående Iran-sanksjoner fortsetter å prege markedet.- De to siste ukene har vi fått en del flere bevis på at selv noen av de større kundene - India og Kina - ikke kommer til å kjøpe iransk olje fra november. Disse sanksjonene vil trolig bli en del mer effektive enn folk har trodd, sier forsknings- og analysenestsjef John Saucer i Mobius Risk Group til Reuters.Les også: - Boff - da har du 150 dollar fatet På Oslo Børs falt Equinor 0,6 prosent til 228,70 kroner etter å ha gjort et olje- og gassfunn i Barentshavet.Ellers i olje endte Aker BP ned 2,0 prosent til 338 kroner, mens DNO gikk tilbake 1,9 prosent til 16,82 kroner.Hydro fortsatte nedGårsdagens store taper, Norsk Hydro, falt markant fra start også i dag, men hentet seg noe inn igjen og endte ned 3.0 prosent til 42,09 kroner på dagens klart høyeste volum.Fallet kom etter nyheten om at deres aluminaraffineri i Brasil, Alunorte, nå klargjør for full nedstenging av produksjonen .Dette fører igjen til stenging av bauksittgruven Paragominas, samt aluminiumsmelteverket Albras , og kan få dramatiske konsekvenser for selskapet.Norske smelteverk kan også være i faresonen.- De mister inntektene, samtidig som at dette fører til at en restart-periode vil gå fra i utgangspunktet å ta noen uker, til å nå ta rundt tre måneder. Dermed er er alt håp om produksjon ved det nye deponiet i 2018 ute. Så får vi se hvor langt inn i 2019 vi må, men dette gir høy risk på estimatene, sa Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen til Hegnar.no onsdag.ABG Sundal Collier reagerte i går kjapt med å nedgradere Hydro fra kjøp til selg , og kutte kursmålet til 35 kroner. Handelsbanken har på sin side fortsatt troen, og gjentar sin kjøpsanbefaling i en analyse der Hydro karakteriseres som et selskap i verdensklasse . Kjøpsanbefaling har også Kepler Cheuvreux, som ifølge Reuters likevel har kuttet kursmålet fra 64 til 57 kroner.Norwegian-smellPå den negative siden merker vi oss også Norwegian, som falt 5,0 prosent til 213,70 kroner. Trafikktallene for september viste fall i yielden.DNB-analytiker Ole-Andreas Krohn lot seg ikke imponere , mens Preben Rasch-Olsen i Carnegie karakteriserte kursfallet i aksjen som forståelig .Vi tar også med at Orkla falt 3,3 prosent til 67,86 kroner, mens BW Offshore gikk tilbake 4,0 prosent til 60,70 kroner.Flere lakseaksjer så rødt, deriblant Bakkafrost som endte i minus 3,7 prosent til 512 kroner. Salmar falt 1,8 prosent til 438 kroner og Marine Harvest 1,4 prosent til 193,45 kroner.Blant få positive tungvektere finner vi Storebrand og Frontline, som steg hhv. 1,4 prosent til 73,22 kroner og 2,4 prosent til 53,65 kroner.Nel går på skinnerFå aksjer steg likevel mer enn Nel.Oppgangen på 11,1 prosent til 4,66 kroner på dagens syvende høyeste volum kom uten selskapsspesifikke nyheter. Dog har nyhetsstrømmen vært positiv i det siste, og aksjen er opp nesten 24 prosent bare den siste uken.Tirsdag varslet for eksempel Nel om sin deltakelse i et tysk hydrogenkonsortium .Selskapet er valgt som foretrukket partner av Alstom for potensiell distribusjon av en 20 megawatts elektrolysør med tilknyttet utstyr, med tilstrekkelig kapasitet til å fylle opp en hel flåte med hydrogentog.Dagsavisen skrev torsdag at både Høyre, Venstre, Ap, SV og MDG vil prøve ut hydrogentog på norske skinner.- Det viktigste for Nel fremover er kontrakten med Nikola Motor Company, som er på 1,5 milliarder dollar bare for de første 56 av 820 stasjoner, forklarte dog analysesjef Karl Johan Molnes i Norne Securities til TDN Direkt.Bare to aksjer la seg høyere enn Nel på vinnerlisten.Team Tankers steg 12,5 prosent til 9,00 kroner, mens Philly Shipyard toppet med 14,1 prosent oppgang til 44,50 kroner.Straffet etter tallI andre enden finner vi Songa Bulk på minus 53,6 prosent (2,36 kroner) til 2,04 kroner, men det henger sammen med at aksjen i dag gikk eksklusive utbytte på 0,2913 dollar (rundt 2,39 kroner).Aksjen endte dermed bittelitt opp.Nærmest fulgte kjendistunge Induct, som falt 10,0 prosent til 5,40 kroner på Merkur Market.Til slutt tar vi med Napatech som falt 6,8 prosent til 4,40 kroner, og Stolt-Nielsen som endte ned 6,1 prosent til 120,20 kroner etter skuffende kvartalstall.